Artikel top billede

Sådan går det, når tusindvis af ansatte medbringer egne telefoner

Interview: Virksomhed med 55.000 ansatte åbnede op for medarbejdernes virvar af gadgets. Se her, hvordan det er gået.

Læs også:

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid

"Det hele startede, da Apple med udgivelserne af iPad og iPhone fuldstændig ændrede folks syn på teknologi," indleder Darryl Baker, innovation manager fra British American Tobacco.

Tobaksvirksomheden er ligesom mange andre virksomheder udfordret af de potentielle problemer, der kommer i kølvandet på consumerization-bølgen.

Virksomheden har dog valgt at udnytte de muligheder, der også ligger i denne trend. 

"Den samlede vækst for smartphones og tablets er enorm. Det er en kæmpe udfordring at tage hånd om, men der ligger også mange muligheder," siger Darryl Baker. 

OpenMobile-projektet

Han fortæller, hvordan British Tobacco Company begyndte at se direktører, der tog deres iPads med på arbejde, hvilket spredte sig som ringe i vandet til resten af organisationen.

"Det medførte et øget behov for at medarbejderne kunne begynde at bruge deres enheder til mail, kontaktlister eller kalenderfunktion."

"Dette stigende pres førte os til at igangsætte projektet OpenMobile, der skulle søge at understøtte det tætte bånd mellem virksomheds-verdenen og de personlige enheder," siger Darryl Baker.

Den største udfordring

Udfordringen var først og fremmest, hvordan man skulle håndtere hele projektet i forhold til politikker og procedurer. 

"Det var relativt nemt at få løsningen op at køre, efter vi havde fundet frem til en passende leverandør og igangsat et pilotprojekt. Det svære var stadig alt forarbejdet med hensyn til, hvordan vi skulle håndtere alt uden om teknologien," sige Darryl Baker.

I forhold til udrulningen af projektet startede virksomheden med at fokusere på nogle "quick wins" med løsningen.

Det handlede for om hurtigt at få givet adgang til forretningsnyheder, virksomhedens data og intranet. Dernæst var fokus rettet mod mere tunge virksomhedsorienterede applikationer.

En af de største udfordringer var i hensynet til sikkerhed.

"Vi tager sikkerhedsområdet meget seriøst. Det er vigtigt for os, at data og records ikke flagrer rundt uden for virksomheden," fortæller han.

Valgte dansk løsning

Deres valg faldt på den danske virksomhed Excitors løsning DME (Dynamic Mobile Exchange). 

"DME adskiller fuldstændig virksomhedens data og det personlige indhold på en sikker måde. Samtidig har vi nemt kunne videreudvikle og implementere forskellige ønsker, vi havde," fremhæver han.

Løsningen har blandt andet haft den styrke at den understøtter medarbejdernes forskellige valg af enheder. Dette inkluderer blandt andet Apples iOS, Android, Windows Mobile og Blackberry.  

Darryl Baker fortæller, at de nu er  begyndt at se en ny bølge af consumerization, hvor medarbejderne i højere grad kræver og har behov for mobile applikationer i deres daglige arbejde.

Læs også:

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere