Artikel top billede

Krig: Webbutik sløjfer fragtomkostninger

Norske kunder kan slippe for at betale for fragt, når de bestiller hos onlineforhandleren Netonnet.

Onlineforhandleren Netonnetblandt, der blandt andet er i familie med danske Computercity, gør fragten gratis for sine kunder i Norge. Det sker kort efter, at det svenske moderselskab gjorde det samme for sine kunder i Sverige.

Gratis forsendelse er i sig selv ikke et nyt fænomen, men ofte kræves det, at visse betingelser er opfyldt, før kunden slipper for fragtomkostningerne, for eksempel at det samlede køb overstiger et bestemt beløb.

Netonnets nye tilbud om fri levering er da heller ingen undtagelse. Bestiller kunderne med gratis fragt fra den norske onlineforhandler betyder det, at kunden samtidig skal være villig til at acceptere en længere leveringstid.

"Med ekspresforsendele leveres varerne normalt efter én til fem dage, mens leveringen med gratis fragt vil være seks til ti dage om at nå frem," siger han Filip Elverhøy, der chef for Netonnets norske forretning, til den norske netavis digi.no.

Ifølge Filip Elverhøy lader det til, at kunder accepterer den længere leveringstid. Siden mandag, hvor den nye fragtordning trådte i kraft, har hans forretning oplevet en ordre-stigning på 20 procent.

Udgifterne til forsendelsesomkostningerne forsvinder ikke, fordi kunderne ikke skal betale, men den norske landechef afviser, at kunderne indirekte kommer til at betale for fragten alligvel gennem regulerede varepriser. Han bedyrer over for digi.no, at det udelukkende er til for at give forretningen en konkurrencemæssig fordel i jagten på flere kunder.

I Sverige valgte blot to konkurrenter at følge efter Netonnet med tilbuddet om fri fragt, og Filip Elverhøy forventer ikke, at særlig mange af Netonnets norske konkurrenter vil følge efter, skriver digi.no.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere