Artikel top billede

Introduktionen af Timeline gjorde det lidt sværere at markedsføre på Facebook. Det vil danske SplashPost gøre nemt igen.

Tjen penge på Facebook med ny dansk tjeneste

Dansk opstartsfirma giver firmaer bedre mulighed for at tjene penge på deres Facebook-sider.

I "gamle dage" - før Facebook introducerede Timeline - var det nemmere for firmaer at vælge, hvilket indhold deres besøgende skulle se på Facebook. Nu har en dansk iværksætter sat sig for igen at gøre det nemt at skabe indtjening eller aktivitet på firmaers Facebook-sider. 

SplashPost har base i Thailand, men er danskejet af Thomas Kjeldgaard.

SplashPost går i korte træk ud på, at firmaer og organisationer kan lave interaktivt indhold direkte i deres Facebook-opdateringer. Det interaktive indhold kan for eksempel anvendes til at indsamle emailaddresser, uddele rabatkuponer eller at konvertere Facebook-følgere til betalende kunder i firmaets biks.

Thomas Kjeldgaard har før vist, at han forstår sig på Facebooks mekanismer. Sidste år solgte han sin tidligere virksomhed, der også gjorde det nemt at optimere firmaers grafiske Facebook-sider. Pagemodo var en slags "Facebook-redskab for dummies", som Kjeldgaard solgte til webgiganten Webs.

Indfang dine følgere

Før Facebook introducerede Timeline, var det meget almindeligt, at firmaer selv bestemte, hvilke faneblade deres besøgende skulle møde, når de besøgte firmaets Facebook-side. Det var også almindeligt blandt firmaer at afkræve "et like", før besøgende kunne se indhold på Facebook-siden. De ting gav firmaer lidt større råderum til at drive onlinemarkedsføring på Facebook.

SplashPost kan ikke fjerne Timeline, men proklamerer, at tjenesten kan give liv til de ting, som er druknet i Timeline-designet.

Et eksempel på SplashPost i aktion kan man se her.

En slags "embedded" widgets hvor firmaer kan sende besøgende videre til faneblade på Facebook, eksterne URL's eller få besøgende til at lave en interaktion direkte i opdateringen (aflevere emailadresse, deltage i konkurrence osv.).

Thomas Kjeldgaard mener, at hvis man tilbyder Facebook-fans en hurtig og uforstyrrende måde at interagere med firmaer - uden at de skal forlade deres Facebook-feed - så er chancerne for deres engagement meget større.

"Problemet er, at mange administratorer af Facebook-sider kæmper med at tjene penge på deres fans og interagere med dem på en nem og hurtig måde uden at forstyrre brugernes normale Facebook-oplevelse. Når jeg sider "forstyrre" deres normale Facebook-oplevelse, så mener jeg, at vi ikke tvinger brugerne til at forlade newsfeed'et, hvor vi jo alle bruger vores tid på at se updates, shares og likes fra vores venner," siger Thomas Kjeldgaard.

I SplashPosts backend får firmaerne statistik for deres opdateringer, så de kan optimere fremtidige kampagner.

SplashPost åbnede i midten af oktober og kan afprøves nu. Der er funktioner, som kræver betaling, men tjenesten kan også testes i en gratis version.

Den amerikanske blog Techcrunch har også opdaget danskerens nye eventyr.

LÆS OGSÅ:

Danske iværksættere lever livet i Thailand

Danske iværksættere sælger biksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere