Artikel top billede

Elgiganten kværner konkurrenterne - igen igen

Krise? Ikke her! Trecifret millionoverskud og buldrende vækst i Elgiganten.

Finanskrise er ikke noget, de snakker om i Elgiganten. For tredje år i træk kommer den store forhandler ud med et overskud på den gode side af 100 millioner.

Regnskabet for 2011/12 viser et overskud på 158 millioner før skat, som er genereret på baggrund af en omsætning, der har rundet fire milliarder kroner. Det er 700 millioner kroner mere end sidste års omsætning på 3,4 milliarder kroiner. En stigning på 21 procent.

Jesper Boysen, der har ansvaret for Elgiganten i Danmark og Centraleuropa, tilskriver de gode resultater en vækst over hele linjen, mens der hele tiden har været fokus på omkostningerne.

"Der, hvor Elgiganten har en meget stærk platform, er, at vi ikke kun vækster på én varegruppe. Vi har tocifret vækst i alle varegrupperne. Vi lever ikke kun af omsætningen. Det skal også være lønsomt for os," siger han.

Derfor valgte Elgiganten også sidste sommer at lukke en stor forretning på Fisketorvet i København, fordi huslejen var for høj.

"Det var ikke nogen lille forretning for os, men var en forretning, der var vældig kostbar for os, og det var årsagen til, at vi lukkede den. Det var ren og skær husleje. Den var alt, alt for dyr i husleje," siger Jesper Boysen.

I stedet valgte Elgiganten at satse på et andet storcenter, Fields på Amager, og ifølge Jesper Boysen har den butik grebet langt hovedparten af den omsætning, som Elgiganten mistede ved at lukket ned på Fisketorvet.

Lukningen af butikken på Fisketorvet i København blev dog efterfulgt af yderligere to nye butikker i Jylland.

"Det er noget af det mest succesfulde, vi har gjort. Så det er helt formiddabelt. Efterfølgende har omsætningsudviklingen også været fantastisk," siger Jesper Boysen om de to nye varehuse i Viborg og Silkeborg. 

Også på onlinedelen har Elgiganten oplevet stor vækst. Hele 30 procent er internetforretningen gået frem i forhold til sidste års omsætning, fortæller Jesper Boysen, der dog ikke ønsker at oplyse, hvor stor en del af Elgigantens samlede salg i Danmark, der foregår online. Han afslører dog, at omsætningen vokser.

Jesper Boysen forventer, at Elgiganten forbedrer resultatet næste år.

"Det går bedre, og vi forventer en væsentlig omsætningsforbedring," siger han, men vil ikke komme med konkrete tal, da det strider mod børsreglerne i London, hvor Elgigantens ejer Dixons hører hjemme.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.