Artikel top billede

Elgiganten kværner konkurrenterne - igen igen

Krise? Ikke her! Trecifret millionoverskud og buldrende vækst i Elgiganten.

Finanskrise er ikke noget, de snakker om i Elgiganten. For tredje år i træk kommer den store forhandler ud med et overskud på den gode side af 100 millioner.

Regnskabet for 2011/12 viser et overskud på 158 millioner før skat, som er genereret på baggrund af en omsætning, der har rundet fire milliarder kroner. Det er 700 millioner kroner mere end sidste års omsætning på 3,4 milliarder kroiner. En stigning på 21 procent.

Jesper Boysen, der har ansvaret for Elgiganten i Danmark og Centraleuropa, tilskriver de gode resultater en vækst over hele linjen, mens der hele tiden har været fokus på omkostningerne.

"Der, hvor Elgiganten har en meget stærk platform, er, at vi ikke kun vækster på én varegruppe. Vi har tocifret vækst i alle varegrupperne. Vi lever ikke kun af omsætningen. Det skal også være lønsomt for os," siger han.

Derfor valgte Elgiganten også sidste sommer at lukke en stor forretning på Fisketorvet i København, fordi huslejen var for høj.

"Det var ikke nogen lille forretning for os, men var en forretning, der var vældig kostbar for os, og det var årsagen til, at vi lukkede den. Det var ren og skær husleje. Den var alt, alt for dyr i husleje," siger Jesper Boysen.

I stedet valgte Elgiganten at satse på et andet storcenter, Fields på Amager, og ifølge Jesper Boysen har den butik grebet langt hovedparten af den omsætning, som Elgiganten mistede ved at lukket ned på Fisketorvet.

Lukningen af butikken på Fisketorvet i København blev dog efterfulgt af yderligere to nye butikker i Jylland.

"Det er noget af det mest succesfulde, vi har gjort. Så det er helt formiddabelt. Efterfølgende har omsætningsudviklingen også været fantastisk," siger Jesper Boysen om de to nye varehuse i Viborg og Silkeborg. 

Også på onlinedelen har Elgiganten oplevet stor vækst. Hele 30 procent er internetforretningen gået frem i forhold til sidste års omsætning, fortæller Jesper Boysen, der dog ikke ønsker at oplyse, hvor stor en del af Elgigantens samlede salg i Danmark, der foregår online. Han afslører dog, at omsætningen vokser.

Jesper Boysen forventer, at Elgiganten forbedrer resultatet næste år.

"Det går bedre, og vi forventer en væsentlig omsætningsforbedring," siger han, men vil ikke komme med konkrete tal, da det strider mod børsreglerne i London, hvor Elgigantens ejer Dixons hører hjemme.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere