Artikel top billede

1.316 dage senere: Stadig ingen tiltale i Getmore-sag

Mere end tre og et halvt år efter sagens start har politiet stadig ikke rejst anklage mod bagmændene i den omfattende sag om momssvindel i Getmore og Multimedia World.

Den 31. marts 2009 - for godt tre og et halvt år siden - blev it-forhandleren Multimedia World erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten i København. Konkursen var udløst af et krav på omkring 40 millioner kroner fra Skat, som mente, at forhandleren havde svindlet med sine momsafregninger.

Sagen udviklede sig hurtigt til også at omfatte den højtprofilerede og succesfulde onlineforhandler Getmore, som var styret af den samme personkreds som Multimedia World. Samtidig voksede Skats krav mod selskaberne til mere end 100 millioner kroner.

I dag er det præcis 1.316 dage siden, at Skat greb ind mod den påståede svindel. Lige nu ligger sagen hos anklagemyndigheden i Københavns Politi. Dér har den så ligget i mere end et år.

Politiassessor Boye Petersen fra Københavns Politi fortæller, at der lige nu "arbejdes" på sagen. Han kan dog ikke give nogen præcis dato for, hvornår et anklageskrift vil ligge klar.

"Du er velkommen til at ringe om seks uger. Dér håber jeg meget, at vi er færdig med at vurdere sagen juridisk. Men jeg kan ikke love noget," siger en fåmælt Boye Petersen.

Undervejs i sagen har CRN blandt andet kunne afsløre, at ejerkredsen bag Multimedia World og Getmore har benyttet et net af skuffelseselskaber både i Danmark og på mere eksotiske adresser til indkøb af varer til de to forhandlere.

På et tidspunkt afslørede CRN også, at Getmore havde benyttet et indkøbsselskab, som ikke en gang var momsregistreret. Det udløste blandt andet en efterbetaling til Skat fra distributøren Ingram Micro.

Politiets efterforskning og den langstrakte sagsbehandling udløste på et tidspunkt spørgsmål i Folketinget til den daværende justitsminister, Brian Mikkelsen.

Også formanden for konkursadvokaterne, Pernille Bigaard, har kritiseret politikere og myndigheder for at nedprioritere indsatsen mod økonomiske kriminalitet.

Undervejs i forløbet har politiet ransaget Getmore lokaler i Ishøj for at sikre sig bevismateriale. Kort før den endelige lukning af Getmore beslaglagde Skat firmaets lager.

Klik her for at se alle CRNs artikler om sagen mod Getmore og Multimedia World.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere