Artikel top billede

1.316 dage senere: Stadig ingen tiltale i Getmore-sag

Mere end tre og et halvt år efter sagens start har politiet stadig ikke rejst anklage mod bagmændene i den omfattende sag om momssvindel i Getmore og Multimedia World.

Den 31. marts 2009 - for godt tre og et halvt år siden - blev it-forhandleren Multimedia World erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten i København. Konkursen var udløst af et krav på omkring 40 millioner kroner fra Skat, som mente, at forhandleren havde svindlet med sine momsafregninger.

Sagen udviklede sig hurtigt til også at omfatte den højtprofilerede og succesfulde onlineforhandler Getmore, som var styret af den samme personkreds som Multimedia World. Samtidig voksede Skats krav mod selskaberne til mere end 100 millioner kroner.

I dag er det præcis 1.316 dage siden, at Skat greb ind mod den påståede svindel. Lige nu ligger sagen hos anklagemyndigheden i Københavns Politi. Dér har den så ligget i mere end et år.

Politiassessor Boye Petersen fra Københavns Politi fortæller, at der lige nu "arbejdes" på sagen. Han kan dog ikke give nogen præcis dato for, hvornår et anklageskrift vil ligge klar.

"Du er velkommen til at ringe om seks uger. Dér håber jeg meget, at vi er færdig med at vurdere sagen juridisk. Men jeg kan ikke love noget," siger en fåmælt Boye Petersen.

Undervejs i sagen har CRN blandt andet kunne afsløre, at ejerkredsen bag Multimedia World og Getmore har benyttet et net af skuffelseselskaber både i Danmark og på mere eksotiske adresser til indkøb af varer til de to forhandlere.

På et tidspunkt afslørede CRN også, at Getmore havde benyttet et indkøbsselskab, som ikke en gang var momsregistreret. Det udløste blandt andet en efterbetaling til Skat fra distributøren Ingram Micro.

Politiets efterforskning og den langstrakte sagsbehandling udløste på et tidspunkt spørgsmål i Folketinget til den daværende justitsminister, Brian Mikkelsen.

Også formanden for konkursadvokaterne, Pernille Bigaard, har kritiseret politikere og myndigheder for at nedprioritere indsatsen mod økonomiske kriminalitet.

Undervejs i forløbet har politiet ransaget Getmore lokaler i Ishøj for at sikre sig bevismateriale. Kort før den endelige lukning af Getmore beslaglagde Skat firmaets lager.

Klik her for at se alle CRNs artikler om sagen mod Getmore og Multimedia World.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere