Artikel top billede

Stort it-hus køber dansk app-udvikler

Danske database-eksperter og app-nørder slår pjalterne sammen.

Direktør i Miracle Mogens Nørgaard vågnede en morgen og fik lyst til at købe et specifikt firma. Så det har han gjort.

Database- og konsulenthuset Miracle A/S oplyser i dag, at firmaet nu ejer 51 procent af appudviklings-firmaet Huge Lawn i Aalborg.

Huge Lawn var blandt de første app-udviklere i Danmark, da Apple i 2008 satte fut i udviklingen. Men blandt de syv aalborgensiske udviklere gemmer der sig nu også en Android-udvikler. Firmaet har siden lavet en lang ræklke interne og offentlige apps til for eksempel DR og Vestas.

Det er den ekspertise, som direktør Mogens Nørgaard havde i tankerne, da han gned søvnen ud af øjnene tidligere i år.

"Jeg vågnede simpelthen en lørdag morgen og indså, at vi aldrig ville få gang i app-udvikling i stor skala, hvis vi skulle vente på at vores egne udviklere vendte sig mod det. Hvis vi ville have gang i appudvikling, var vi nødt til at slå os sammen med nogen, der lever og ånder for apps," siger Mogens Nørgaard til ComON.

Det blev starten til en dialog mellem Miracle og Huge Lawn, der i dag er smeltet sammen i "Huge Lawn - Miracle Apps".

Apps i ure og jakker

De to direktører og nu partnere kender hinanden via Facebook og Twitter. Men faktisk har aalborgenserne i flere år samarbejdet med Miracles aarhusianske kontor under ledelse af Tommy Dejbjerg Pedersen.

"Vi har brugt hinanden som underleverandører ved spidsbelastninger, så vi kender hinandens udviklere rigtig godt, så jeg kunne ikke forestille mig nogen, der ville være nemmere at fusionere med," siger Uffe Koch.

Ved at smelte sammen med Miracle får Huge Lawn adgang til en større salgsorganisation, men Uffe Koch glæder sig også til at lave dybere og mere integrerede apps.

"Vi er ret gode - som man siger på jysk - til at lave en god formidling, men nu får vi potentiale til at gå dybere ind i de bagvedliggende systemer. Vi mangler integrationer til backendsystermer, og den får vi via Miracles ekspertise med databaser og deres eksisterende kunder. Det betyder, at vi kan lave større og især dybere apps," siger Uffe Koch, der skønner, at hans firma allerede i dag bruger 50 procent af tiden på at lave apps henvendt firmaer.

Den udvikling fortsætter, tror hans nye partner.

"Det bliver fremover en falsk modsætning, at sikkerhed og seriøsitet er i modsætning med mobilitet, lækkert interface og brugervenlighed. I de næste år vil vi se stadig flere af de traditionelt "tunge" systemer blive tilgængelige fra iPhones, iPads og andre smartphones. Derfor skal ERP-leverandører kunne levere sikre og lækre brugeroplevelser på mobile enheder", siger Mogens Nørgaard.

Selv om meget appudvikling drejer sig om iOS, Android og Windows Phone, peger fusionen mellem Miracle og Huge Lawn også længere ud i fremtiden, hvor de to direktører forventer, at de også skal lave apps til ure, jakker eller hvilke apparater, der i fremtiden skal bruge apps.

Miracle har lavet enkelte apps, der har fået omtale. Blandt andet Truede Ord og Hul i Vejen. Direktøren vil også i fremtiden forsøge at investere i "sjov og ballade". For eksempel håber han at kunne lancere en app med Bullshit Bingo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere