Artikel top billede

Forgyldt: Atea-chefer scorer millioner på optioner

Den danske koncerndirektør Claus Hougesen kan sammen med finansdirektør lune bankkontoen med ekstra millioner efter at have udnyttet aktieoptioner

Kursen stod lidt bedre en 61 kroner pr. aktie, da den danske koncerndirektør Claus Hougesen og finansdirektøren Rune Falstad sammen med to andre Atea-chefer indløste deres optioner i sidste uge.

For Claus Hougesen, der indløste optioner på 333.333 aktier, blev det til en nettogevinst på syv millioner kroner.

Læs: Derfor kan aktieoptioner både være en god og en dårlig ide

Optionerne gav nemlig Claus Hougesen ret til at købe aktierne til kurs 40,64 norske kroner pr. aktie. De blev straks videresolgt til en kurs á 61,4335 norske kroner pr. aktie. Det betyder at Claus Hougesens rå fortjeneste blev på 6,9 millioner norske kroner før eventuelle mellemmænd har fået deres skålpund kød. Det svarer til godt syv millioner danske kroner.

Tilsvarende kunne finansdirektør Rune Falstad hente en fortjeneste på to millioner kroner.

I alt blev der indløst optioner på 716.997 aktier af ansatte i Atea. Det er aktier, som Atea skaffer til veje ved at udstede nye aktier.

"Det er helt normalt i forbindelse med incentive-programmer. Har vi ikke egne aktier, så udsteder vi nye. Generalforsamlingen har godkendt, at vi kan udstede op til tre millioner nye aktier til det formål," fortæller finansdirektør Rune Falstad til CRN.

Læs også: Kunøe: Nu ved jeg, hvad Atea er værd

Udover Claus Hougesen og Rune Falstad, har Atea overfor den norske børs fortalt særskilt  to andre såkaldte primærinsideres optionsindløsninger. Det er Ateas finske direktør Juha Sihvonen og medlem af bestyrelsen for Atea i Norge , Tor Arve Ballo.

 Gevinst (norske kroner)Udnyttede optioner
Claus Hougesenkr 6.931.159,74333333
Rune Falstadkr 2.079.350,00100000
Juha Sihvonenkr 693.109,7433333
Tor Arve Ballokr. 196.233,146667
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere