Artikel top billede

Forgyldt: Atea-chefer scorer millioner på optioner

Den danske koncerndirektør Claus Hougesen kan sammen med finansdirektør lune bankkontoen med ekstra millioner efter at have udnyttet aktieoptioner

Kursen stod lidt bedre en 61 kroner pr. aktie, da den danske koncerndirektør Claus Hougesen og finansdirektøren Rune Falstad sammen med to andre Atea-chefer indløste deres optioner i sidste uge.

For Claus Hougesen, der indløste optioner på 333.333 aktier, blev det til en nettogevinst på syv millioner kroner.

Læs: Derfor kan aktieoptioner både være en god og en dårlig ide

Optionerne gav nemlig Claus Hougesen ret til at købe aktierne til kurs 40,64 norske kroner pr. aktie. De blev straks videresolgt til en kurs á 61,4335 norske kroner pr. aktie. Det betyder at Claus Hougesens rå fortjeneste blev på 6,9 millioner norske kroner før eventuelle mellemmænd har fået deres skålpund kød. Det svarer til godt syv millioner danske kroner.

Tilsvarende kunne finansdirektør Rune Falstad hente en fortjeneste på to millioner kroner.

I alt blev der indløst optioner på 716.997 aktier af ansatte i Atea. Det er aktier, som Atea skaffer til veje ved at udstede nye aktier.

"Det er helt normalt i forbindelse med incentive-programmer. Har vi ikke egne aktier, så udsteder vi nye. Generalforsamlingen har godkendt, at vi kan udstede op til tre millioner nye aktier til det formål," fortæller finansdirektør Rune Falstad til CRN.

Læs også: Kunøe: Nu ved jeg, hvad Atea er værd

Udover Claus Hougesen og Rune Falstad, har Atea overfor den norske børs fortalt særskilt  to andre såkaldte primærinsideres optionsindløsninger. Det er Ateas finske direktør Juha Sihvonen og medlem af bestyrelsen for Atea i Norge , Tor Arve Ballo.

 Gevinst (norske kroner)Udnyttede optioner
Claus Hougesenkr 6.931.159,74333333
Rune Falstadkr 2.079.350,00100000
Juha Sihvonenkr 693.109,7433333
Tor Arve Ballokr. 196.233,146667




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere