Artikel top billede

Pas på dette trick: Sådan stjæler østbander din mobil

Socialdemokratisk tele-ordfører forpurrede smartphonetyveri. Men mange andre københavnere mister smartphones i øjeblikket. Se metoden her.

En smart måde at stjæle smartphones fra københavnere på er blevet så udbredt, at Københavns Politi nu advarer imod den.

Fremgangsmåden er bevidst at forvirre bargæster og i forvirringen stjæle telefonen.

Det erfarede socialdemokraternes tele-ordfører, Trine Bramsen, i weekenden.

"Jeg oplevede det på præcis samme måde. Jeg sad på Boutique Lize (bar på Vesterbro, red,) og drak en Mojito, da der kom to mænd hen til mig. Den ene, en lidt forpjusket type, lægger et krøllet papir foran mig, hvor der står noget med "hjælp". Men jeg undrede mig over, at han lagde papiret oven på min telefon, så den skyndte jeg mig at tage til mig," siger Trine Bramsen til ComON.

Socialdemokraten og hendes følgeskab begyndte at stille spørgsmål til de to, som hurtigt opgav ævred og løb ud af cocktailbaren. Og teleordføreren fik lov at beholde sin telefon.

Men det er der mange andre københavnere, der ikke har fået.

Gem dem væk

Københavns Politi har oplevet en stigende tendens indenfor tricktyveri af den samme type. Tyverierne sker for eksempel på cafeer, restauranter og arbejdspladser.

Gerningsmanden eller hans sammensvorne går specifikt efter personer, der har smartphones liggende på bordet.

Gerningsmændene, som ofte beskrives som mænd af østeuropæisk oprindelse, spørger om hjælp på et uforståeligt sprog.

Ofrenes smartphones dækkes af en avis eller et stykke papir, og når samtalen stopper, tager tricktyvene ubemærket de tildækkede telefoner med.

"Hvis man havde drukket lidt flere Mojitos end mig - det var min første - så er tricket selvfølgelig, at tyvene håber, at du mister fokus, fordi du gerne vil vise medfølelse. Da de var forsvundet fra stedet, begyndte jeg også at tvivle på, om jeg havde været for kynisk, at de måske faktisk havde brug for hjælp, men dagen efter hørte jeg, at mange andre havde været udsat for noget lignende," siger Trine Bramsen, der har en bekendt, som nu skal ud at købe ny telefon.

Københavns Politi forklarer, at gerningsmændene sjældent vækker opsigt og er almindeligt klædt. Hvis man bliver udsat for tyveri af typen, skal man kontakte 114 eller 112 og give så mange oplysninger som muligt om gerningsmanden - og i hvilken retning han forsvandt fra stedet. 

Men den bedste måde at undgå tyveri på, er selvfølgelig at gemme telefonen væk i en lomme eller taske, hvis den ikke anvendes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.