Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Konkursbo opgjort: Actebis taber millioner på Expert

Den store distributør taber tocifret millionbeløb på Experts svenske konkursbo.

Mere end 20 millioner svenske kroner. 

Så stort et tab må Also Actebis' indkassere efter Experts svenske konkursmareridt. Dermed kan distributøren ende med at blive en af de helt store tabere i det, der kostede livet for Experts svenske selskab. 

"Vi er naturligvis kede af, at en kunde går konkurs, og nu er vi nødt til at se på, hvad vi kan gøre. For vores vedkommende samarbejder vi med forsikringsselskabet for at sikre vores tilgodehavende," siger Torben Qvist, der er nordisk chef hos Also Actebis, til CRNs svenske søstermedie IT24.

Han ønsker endnu ikke at forholde sig til, hvordan Actebis kommer til at sikre sig sit tilgodehavende på godt 20,1 millioner svenske kroner hos den krakkede svenske forhandler.

Ifølge IT24 er den samlede gæld efter Expert-konkursboet på i alt 900 millioner svenske kroner.

Foruden Also Actebis har også mobildistributøren 20:20 Mobile mere end 20 millioner svenske kroner i klemme. Alligevel mener Frederik Rudberg, der er direktør i 20:20 Mobile, at mobildistributøren kommer næsten uskadt gennem konkursen. Expert havde nemlig et modkrav på omkring 25 millioner svenske kroner.

"Vi tabte ikke en krone på Expert. Det eneste, vi mistede var en god kunde," siger han til IT24 og understreger samtidig betydningen af at have en god forsikring i sådan en situation.

Den største kreditor i konkursboet kan dog ende med at blive Expert selv. Det svenske selskab skylder ifølge kurator Michael Levin omkring 250 millioner svenske kroner til Expert i Norge.

Derudover består en anden stor gældspost af restancer i forbindelse med husleje, mens også personalelønninger udgør en tung post, fortæller Michael Levin til IT24.

Den svenske del af Expert indgav en konkursbegæring ved Tingsretten i Linköping den 18. september i år. Det endte med at koste 73 ud af 136 af kædens butikker livet, mens 817 medarbejdere mistede jobbet.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.