Artikel top billede

Statsadvokaten kræver svar: Politiet skal redegøre for Getmore-smøl

Anklagemyndigheden får tommelskruerne på. Statsadvokaten kræver en forklaring på, hvorfor der endnu ikke er rejst anklage i sagen om momssvindel i onlinebutikken Getmore.

Københavns Politi skal nu finde på en god forklaring på, hvorfor der efter mere end tre års efterforskning endnu ikke er rejst anklage mod de tre tidligere ejere af it-butikkerne Getmore og Multimedia World.

Kravet om en forklaring kommer fra statsadvokaten for København, Lise-Lotte Nilas, som reaktion på en klage fra de tre sigtedes forsvarer Kåre Pihlmann, som er stærkt fortørnet over at sagen trækker i langdrag.

"Vi har bedt om en udtalelse fra Københavns Politi, og når vi får den tager vi stilling til klagen over sagsbehandlingstid," siger Lise-Lotte Nilas til CRN.

Hun ønsker dog ikke at forholde sig til om de mere end tre år, hvor sagen har været undervejs, er rimelig i forhold til de sigtedes retssikkerhed.

"Jeg synes principielt ikke noget om en konkret sag, før jeg har haft mulighed for at vurdere den," siger Lise-Lotte Nilas.

Statsadvokaten kan heller ikke sætte en dato på, hvornår et svar på klagen fra de sigtedes forsvarer vil ligge klar.

"Vi har nogle mål for standardsvartider, som vi forsøger at leve op til, og i denne har slags sager er målet sat til 60 dage," siger Lise-Lotte Nilas.

CRN har forsøgt at få en kommentar til sagen fra justitsminister Morten Bødskov (S), men han meddeler via sin særlige rådgiver, at han ikke kommenterer på enkeltsager.

Læs mere:


Klik her for at se alle CRNs artikler om sagen mod Getmore og Multimedia World.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere