Artikel top billede

Atea alene i toppen: Så mange offentlige ordrer vinder de

De offentlige indkøbere har gjort Atea næsten dobbelt så store som deres nærmeste konkurrenter på det offentlige marked i Sverige.

De seneste fem år har Atea næsten fordoblet sin omsætning på det svenske marked, og en stor del af væksten kommer fra salget til de offentlige kunder hos den svenske stat, kommuner og andre offentlige forvaltninger.

Det har ifølge den svenske avis Dagens Samhälle ført til, at Atea nu har sat sig solidt på tronen som den ubestridt største it-leverandør til det offentlige i Sverige.

Ifølge avisens egen opgørelse sælger Atea på et år varer og tjenesteydelser for, hvad der svarer til 3,7 milliarder danske kroner til de offentlige kunder i Sverige. Det er tæt på ti procent af de svenske myndigheders samlede it-indkøb, som årligt løber op i, hvad der svarer til 40 milliarder danske kroner.

Samtidig har Atea klart distanceret de nærmeste konkurrenter på listen. På andenpladsen finder man eksempelvis HP med et salg til det offentlige på 2,1 milliarder, mens firmaer som Tieto, Logica og IBM sælger for mellem 1,3 og 1,8 milliarder på årsbasis. Den svenske hjemmebanespiller Dustin må nøjes med en offentlig omsætning på 0,8 milliarder kroner.

Atea er samtidig den af de store it-forhandlere i Sverige, som har den suverænt største del af sin forretning placeret hos offentlige kunder, Ifølge Dagens Samhälle udgør Atea offentlige salg 56 procent af den samlede omsætning, hvor de øvrige selskaber typisk ligger med en andel på mellem 20-25 procent.

Direktør for Atea i Sverige Carl-Johan Hultenheim er ifølge svenske it24 ikke overrasket over tallene.

"Vi har valgt at satse på alt indenfor it-infrastruktur, og vi har valgt at være til stede i hele landet. I mange af vores afdelinger er de offentlige kunder også de største. Desuden har vi valgt at satse på skoler, og det er givetvis en satsning, som passer den offentlige sektor godt," siger Carl-Johan Hultenheim.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere