Artikel top billede

Atea alene i toppen: Så mange offentlige ordrer vinder de

De offentlige indkøbere har gjort Atea næsten dobbelt så store som deres nærmeste konkurrenter på det offentlige marked i Sverige.

De seneste fem år har Atea næsten fordoblet sin omsætning på det svenske marked, og en stor del af væksten kommer fra salget til de offentlige kunder hos den svenske stat, kommuner og andre offentlige forvaltninger.

Det har ifølge den svenske avis Dagens Samhälle ført til, at Atea nu har sat sig solidt på tronen som den ubestridt største it-leverandør til det offentlige i Sverige.

Ifølge avisens egen opgørelse sælger Atea på et år varer og tjenesteydelser for, hvad der svarer til 3,7 milliarder danske kroner til de offentlige kunder i Sverige. Det er tæt på ti procent af de svenske myndigheders samlede it-indkøb, som årligt løber op i, hvad der svarer til 40 milliarder danske kroner.

Samtidig har Atea klart distanceret de nærmeste konkurrenter på listen. På andenpladsen finder man eksempelvis HP med et salg til det offentlige på 2,1 milliarder, mens firmaer som Tieto, Logica og IBM sælger for mellem 1,3 og 1,8 milliarder på årsbasis. Den svenske hjemmebanespiller Dustin må nøjes med en offentlig omsætning på 0,8 milliarder kroner.

Atea er samtidig den af de store it-forhandlere i Sverige, som har den suverænt største del af sin forretning placeret hos offentlige kunder, Ifølge Dagens Samhälle udgør Atea offentlige salg 56 procent af den samlede omsætning, hvor de øvrige selskaber typisk ligger med en andel på mellem 20-25 procent.

Direktør for Atea i Sverige Carl-Johan Hultenheim er ifølge svenske it24 ikke overrasket over tallene.

"Vi har valgt at satse på alt indenfor it-infrastruktur, og vi har valgt at være til stede i hele landet. I mange af vores afdelinger er de offentlige kunder også de største. Desuden har vi valgt at satse på skoler, og det er givetvis en satsning, som passer den offentlige sektor godt," siger Carl-Johan Hultenheim.




IT-JOB

JP/Politikens Hus

Netværksadministrator

Dynamicweb Software A/S

Partner Solution Architect

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kontorchef til Erhvervs- og EU-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere