Artikel top billede

Fyringer redder regnskabet for Haslev-forhandler

Egenkapitalen er næsten fordoblet, og underskuddet er forvandlet til et overskud. Den sydsjællandske forhandler Iteo har skåret helt ind til benet. Nu skal der vækstes, siger direktøren.

Haslev-forhandleren Iteo kan igen se et plus på bundlinjen. Sidste års underskud på næsten to millioner er afløst af et overskud på 635.679 kroner før skat i regnskabsåret 2011/12.

Ifølge Iteos direktør Henrik Karlsson skyldes det, at virksomheden er blevet trimmet til de hårde tider - også på medarbejdersiden, hvor Iteo i det seneste regnskab kan notere en reduktion i lønomkostninger på omkring 25 procent.

"Vi har i det seneste år skåret omkring 10 medarbejdere væk. Det var en proces, der startede året før, men er tilendebragt i det regnskab, som er aflagt per 30. juni. Samlet set er der vel skåret omkring 15 stykker, siden vi startede," forklarer Henrik Karlsson.

Ifølge Henrik Karlsson er Iteo færdig med at skære for denne gang. Nu skal forhandleren vækste igen.

"Det betyder jo, at vi vil skalere op på tekniksiden, og vi fastholder det nuværende backoffice og administrationsniveau. Tidligere blev forretningen drevet af et stort hardwaresalg. Fremadrettet vil virksomheden i højere grad være drevet af koncept- og løsningssalg," siger Henrik Karlsson.

Nogle af de løsninger, som Iteo skal forsøge at sælge, er blandt andet infrastruktur i undervisningssektoren, men også løsninger til det private erhvervsliv, hvorfra Iteo ifølge Henrik Karlsson har oplevet at få flere kunder.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.