Artikel top billede

Jeg GIF'er. Hun GIF'ede. De har GIF'et

Stadig mere internet-slang sniger sig ind i det almindelige sprog.

GIF-animationer har været med, siden www opstod i sidste århundrede, men først nu får de karakteristiske, kiksede animationer lidt hæder.

Oxford Dictionary har kåret "GIF" som årets ord i USA.

GIF (graphics interchange format) var store i nettets barndom, fordi det var en nem måde at skabe animationer på. Men selv om der i dag er kommet mere æstetiske måder at lave webdesign på, lever de videre i nutiden. Primært i form af memes og hurtige kommentarer på nettet. Ofte i form af kattekillinger, babyer og folk der kommer til skade.
Ikke mindst illustreret på MaxGif.com og GifAday.

Oxfords redaktører forklarer, at GIF skal fremhæves som årets ord, fordi det har bevæget sig fra at være et navneord til at blive et udsagnsord: "At GIF'e noget", skriver Wptv.com.

OMG og LOL

Andre spøjse internet-termer, der tidligere har sneget sig ind i det almindelige sprog, er LOL og OMG.

Ifølge The Oxford Dictionary var årets ord i England "omnishambles", som er en betegnelse for begivenheder, der på grund af misforståelser forløber helt ad helvede til.

Den hæderkronede ordbog havde en del ord med på listen, der var i konkurrence om at blive årets ord i USA og England.

Blandt de teknologiske udtryk og termer inspireret af internettet kan nævnes "second screening", altså konceptet omkring at se tv, mens man også har blikket rettet mod en tablet-pc a la iPad.  Andre ord var Higgs-partiklen og "nomophobia" - der skulle være en betegnelse for den frygt, man kan opleve, når man ikke har sin telefon på sig.

Internettets svar på Carpe Diem, "YOLO," var også med på listen. Det er en forkortelse for "You Only Live Once".

Det er dog ikke sikkert, at disse ord senere ophøjes og inddrages i det almindelige sprogregister.

Andre kandidatetr til årets engelske ord, som ikke har nogen relation til it-verdenen, er "mummy porn" (husmor-porno), "Eurogeddon" (dyster omtale af Euro-krisen) og "green-on-blue", der er en betegnelse for, at allierede angriber soldater, som det af og til opleves i Afghanistan.
 
LÆS OGSÅ:

Er GIF-animationer ved at blive en kunstform?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere