Artikel top billede

Sådan kan gamification få dine børn til at tigge om at gøre rent

Drys spil og eventyr ud over de sure pligter.

Kan du ikke selv motivere ungerne til at tage del i husets daglige pligter, så kan lidt spil måske gøre jobbet.

Trenden med "gamification", hvor man drager nytte af computerspilmekanismer i andre sammenhænge, er helt oplagt i børneopdragelsen.

Det er ført helt ud i livet på Chore Wars - på dansk "pligt-krigen". Eller måske "World of Børnefamilien".

Chore Wars er et simpelt rollespil, hvor det drejer sig om at opbygge en karakter og samle point gennem opgaver og missioner. Præcis som mange børn kender det fra spil som World of Warcraft. I Chore Wars er det dog ikke monstre, der skal overmandes, men dagligdagsopgaver som at tømme opvasken, gå tur med hunden og rydde op.

Opgaverne og pointene kan individuelt oprettes af mor og far.

Mange andre spil

Chore Wars har nogle år på bagen og få snart en lidt mere nutidig konkurrent i ChoreMonster, der også gennem point og apps vil gøre det til en leg at aktivere ungerne.

Chore Wars kan også beskrives som en online oversigt over børnenes pligter. Det er bare lidt nemmere at få børnene til at kaste sig over pligterne, hvis de netop ikke er pligter, men missioner og udfordringer, der venter på at blive fuldført. Når opgaverne er fuldført, får børnene point, der gør figuren stærkere.

Hvis selve legen ikke er nok belønning i sig selv, kan der udbetales "guldklumper" til børnene, som for eksempel kunne veksles til offline-belønninger (læs: lørdagsslik, red.) eller en mulighed for at blive oppe efter den normale sengetid.

Chore Wars er gratis, men kan opgrades til flere funktioner mod betaling.

I samme boldgade findes Agent Piggy og danske Pengeby, der lærer børn om økonomi gennem spil. Også danske Tinkatolli forsøger at påvirke børns offline aktiviteter via computerspil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere