BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Sådan kan gamification få dine børn til at tigge om at gøre rent

Drys spil og eventyr ud over de sure pligter.

Kan du ikke selv motivere ungerne til at tage del i husets daglige pligter, så kan lidt spil måske gøre jobbet.

Trenden med "gamification", hvor man drager nytte af computerspilmekanismer i andre sammenhænge, er helt oplagt i børneopdragelsen.

Det er ført helt ud i livet på Chore Wars - på dansk "pligt-krigen". Eller måske "World of Børnefamilien".

Chore Wars er et simpelt rollespil, hvor det drejer sig om at opbygge en karakter og samle point gennem opgaver og missioner. Præcis som mange børn kender det fra spil som World of Warcraft. I Chore Wars er det dog ikke monstre, der skal overmandes, men dagligdagsopgaver som at tømme opvasken, gå tur med hunden og rydde op.

Opgaverne og pointene kan individuelt oprettes af mor og far.

Mange andre spil
Chore Wars har nogle år på bagen og få snart en lidt mere nutidig konkurrent i ChoreMonster, der også gennem point og apps vil gøre det til en leg at aktivere ungerne.

Chore Wars kan også beskrives som en online oversigt over børnenes pligter. Det er bare lidt nemmere at få børnene til at kaste sig over pligterne, hvis de netop ikke er pligter, men missioner og udfordringer, der venter på at blive fuldført. Når opgaverne er fuldført, får børnene point, der gør figuren stærkere.

Hvis selve legen ikke er nok belønning i sig selv, kan der udbetales "guldklumper" til børnene, som for eksempel kunne veksles til offline-belønninger (læs: lørdagsslik, red.) eller en mulighed for at blive oppe efter den normale sengetid.

Chore Wars er gratis, men kan opgrades til flere funktioner mod betaling.

I samme boldgade findes Agent Piggy og danske Pengeby, der lærer børn om økonomi gennem spil. Også danske Tinkatolli forsøger at påvirke børns offline aktiviteter via computerspil.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.