Artikel top billede

Sådan kan gamification få dine børn til at tigge om at gøre rent

Drys spil og eventyr ud over de sure pligter.

Kan du ikke selv motivere ungerne til at tage del i husets daglige pligter, så kan lidt spil måske gøre jobbet.

Trenden med "gamification", hvor man drager nytte af computerspilmekanismer i andre sammenhænge, er helt oplagt i børneopdragelsen.

Det er ført helt ud i livet på Chore Wars - på dansk "pligt-krigen". Eller måske "World of Børnefamilien".

Chore Wars er et simpelt rollespil, hvor det drejer sig om at opbygge en karakter og samle point gennem opgaver og missioner. Præcis som mange børn kender det fra spil som World of Warcraft. I Chore Wars er det dog ikke monstre, der skal overmandes, men dagligdagsopgaver som at tømme opvasken, gå tur med hunden og rydde op.

Opgaverne og pointene kan individuelt oprettes af mor og far.

Mange andre spil

Chore Wars har nogle år på bagen og få snart en lidt mere nutidig konkurrent i ChoreMonster, der også gennem point og apps vil gøre det til en leg at aktivere ungerne.

Chore Wars kan også beskrives som en online oversigt over børnenes pligter. Det er bare lidt nemmere at få børnene til at kaste sig over pligterne, hvis de netop ikke er pligter, men missioner og udfordringer, der venter på at blive fuldført. Når opgaverne er fuldført, får børnene point, der gør figuren stærkere.

Hvis selve legen ikke er nok belønning i sig selv, kan der udbetales "guldklumper" til børnene, som for eksempel kunne veksles til offline-belønninger (læs: lørdagsslik, red.) eller en mulighed for at blive oppe efter den normale sengetid.

Chore Wars er gratis, men kan opgrades til flere funktioner mod betaling.

I samme boldgade findes Agent Piggy og danske Pengeby, der lærer børn om økonomi gennem spil. Også danske Tinkatolli forsøger at påvirke børns offline aktiviteter via computerspil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere