Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Socialdemokraterne vil forbyde lyd i bannerreklamer

Bannerannoncer, der afspiller lyd uden brugens accept, skal forbydes, mener Socialdemokraternes it- og teleordfører.

De fleste internetbrugere har oplevet at havne på en hjemmeside, hvor reklamer uden varsel afspiller lyd, mens man febrilsk forsøger at finde ud af, hvad man selv har gjort for at sætte den infernalske larm i gang

Det skal være slut, mener Socialedemokraterne.

For larmende bannerannoncer er ikke kun irriterende. De skal også forbydes.

Forslaget kommer fra Socialdemokraternes, it- og teleordfører, Trine Bramsen. Hun vil have et decideret forbud imod bannerreklamer, der ved "mouse over" afspiller lyd. Altså situationen hvor brugeren ikke har givet sin tydelige accept til, at der afspilles lyd. Det skriver Ekstra Bladet.

"Det er et enormt forstyrrende element, når en reklame går i gang med lyd og billeder og det hele, uden at man selv har bedt om det. Særligt lyden kan være meget generende," siger Trine Bramsen til ekstrabladet.dk.

Derfor skal det ifølge hende skrives ind i markedsføringsloven, som i øjeblikket er under revision, at lyd er forbudt, med mindre at brugeren har klikket med musen.

Hvem er ansvarlig?

"Man kan sagtens udstyre annoncer med en play-knap, så forbrugeren selv kan trykke på reklamen og høre mere om produktet, hvis det er det, man har lyst til. Det handler om, at forbrugeren selv skal styre, hvornår reklamen går i gang og overtager ens skærmbillede," siger Trine Bramsen.

Hun sidestiller en regulering af, hvordan internetreklamer skal være udformet med den regulering, der for eksempel bestemmer, hvordan reklamer i det offentlige rum skal udformes.

ComON ville gerne have Trine Bramsen til at uddybe sit forslag, men det har pt ikke været muligt at få en kommentar.

Et oplagt spørgsmål er, om hjemmesideejere også skal kunne straffes, hvis de giver plads til "ulovlige" i annoncer, som er placeret på hjemmesiden via annoncenetværk, hvor hjemmesideejerne ikke altid har fuldt kontrol over indholdet i de reklamer, der vises.

Et dansk forbud mod lydreklamer kunne også udvikle sig til et konkurrencenforvridende element, fordi det er svært at holde udenlandske hjemmesider ansvarlige i Danmark, og de kan derfor fortsætte med at bruge reklamerne og måske tjene flere penge på deres annoncer end danske hjemmesider.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.