Artikel top billede

IBM: Faktisk er det os, der er størst på det danske servermarked

Målt på omsætning er Ciscos serversalg slet ikke inde på radaren sammenlignet med HP og IBM, lyder det fra IBMs kanalchef.

I sidste uge var det HP og Cisco, der ikke kun blive enige om størrelsen af hinandens markedsandele på det danske servermarkedet.

Fra Cisco lød meldingen, at man på bare tre år havde sat sig på 15 procent af markedet for blade-servere, og at man nu går efter en markedsandel på 25 procent. Det fik HP til at gå i rette med konkurrentens tal, som HP mente var "helt ude i skoven".

Uenigheden bundede i, at hvor HP taler om antallet af solgte servere, så var Ciscos budskab baseret på omsætning i salget af blade-servere, som kun udgør en mindre del af det samlede servermarked.

Nu blander IBM sig så i diskussionen.

Kanalchef Ulla Theil siger, at markedet for servere generelt er skrumpet, men at det alligevel er lykkedes IBM at øge sin omsætning på servermarkedet så meget, at IBM i årets andet kvartal var den producent, der samlet set havde den største server-omsætning i Danmark.

"Servermarkedet faldt med næsten 10 procent i andet kvartal, men vores omsætning stiger. Så vi ligger lidt foran HP med Dell, Oracle/Sun og Fujitsu på de næste pladser, Men vi kan slet ikke se Cisco på radaren," siger Ulla Theil.

IBMs fremgang skyldes ifølge Ulla Theil, at markedet bevæger sig i retning af færre, men større og konsoliderede serverløsninger. Det hænger sammen med øget brug af virtualisering og managed service.

"Det trækker i den retning Så lige nu rider vi på en bølge, hvor vi det sidste års tid har taget den ene kunde efter den anden," siger Ulla Theil.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.