Artikel top billede

Hårdeste nogensinde: Lang fængselsstraf til filmpirat

Det koster ekstra at være ledende medlem, lyder det fra dommeren til leder af pirat-gruppe.

40 måneders fængsel og en erstatning på 15.000 dollar (omkring 86.000 danske kroner) til branche-organisationen Motion Picture Association of America (MPAA), der varetager filmproducenternes interesser.

Sådan lyder dommen over 53-årige Gregory Cherwonik, et ledende medlem af BitTorrent-gruppen IMAGINE. 

Det er den længste straf, der nogensinde er givet for ulovlig fil-deling i USA.

The Verge skriver, at den hårde dom skal ses i lyset af, at Gregory Cherwonik har fungeret som administrator i gruppen. Derfor har han ifølge dommeren en højere status og et større ansvar end de tre andre medlemmer, der i sidste måned måtte nøjes med mellem 23 og 30 måneders fængsel.

IMAGINE var aktiv indtil slutningen af 2011, og ifølge anklageskriftet var gruppen ansvarlig for hele 41 procent af piratkopieringen af engelsksprogede film i perioden fra september 2009 til september 2011.

Wired skriver, at gruppen har benyttet servere i blandt andet USA, Canada og Frankrig til at dele film, der kun gik i biografen. 

Yderligere to medlemmer af gruppen har senere erkendt deres skyld, og de vil blive dømt næste år, skriver The Verge.

Wired er kommet i besiddelse af hele kendelsen. Læs det 32 sider lange dokument her (PDF)

Læs også:

YouSee: Danske pirater downloader ti millioner film

Dansk filmproducent vil selv jagte pirater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere