Artikel top billede

Købeguide: Sådan passer du bedst på din iPad

Læs her en guide til beskyttelse af din iPad - hvad enten det er cover, skal, sleeve, mappe-etui, taske, bære-etui eller beskyttelsesfilm til skærmen og/eller bagsiden, du er ude efter.

Købeguide: Sådan passer du bedst på din iPad

Hvad enten du har en ny iPad, en ældre iPad eller en iPad mini, så er det en god idé at anvende et beskyttende etui eller en taske for at minimere risikoen for at skade den.

Denne tablet-families elegante design gør, at man godt kan få lyst til at vise sin iPad frem, men de er ikke desto mindre sårbare over for mærker og ridser.

Derfor kan du her læse en gennemgang af de mest almindelige måder at beskytte sin iPad og få nogle gode bud fra hver kategori.

Det er ikke alle de anbefalede produkter, der kan fås på det danske marked, men hvis ikke de kan findes i en europæisk webbutik, kan de bestilles hjem fra USA.

Gode råd til indkøbet

Der er hundredvis af forskellige etuier og tasker til iPad på markedet fra tredjeparter, og de fleste findes både i udgaver til den almindelige iPad og til iPad mini.

Da tredje og fjerde generation af iPad har samme størrelse, så passer mange etuier til begge, selvom der er nogle få undtagelser.

Her kommer nogle få ting, du skal være opmærksom på, når du er på indkøb efter beskyttelse til din iPad.

Med hensyn til den almindelige iPad skal du være opmærksom på, at på nær mellem tredje og fjerde generation så har hver ny iPad-model lidt andre dimensionerne end den forrige.

Derfor er det ikke sikkert, at et etui eller en taske, der er designet til én model, passer til nogen andre modeller. Det gælder især i forhold til den første iPad.

Mange - men ikke alle - etuier til iPad 2 passer også til tredje generation. Etuier, der er lavet til tredje generation, bør også passe til iPad 2 og til den nyeste iPad (fjerde generation), men der er visse undtagelser.

Som om det ikke var forvirrende nok, så skal man også være opmærksom på, at etuier lavet specifikt til fjerde generation, dog muligvis ikke er kompatible med tredje generation:

Selv om de har samme dimensioner, så er Lightning-porten på den nyeste iPad meget mindre end den 30-pin dock-connector, der er på tredje generation, så hvis et etui har et hul i bunden til Lighting-porten, vil det ikke være stort nok til den ældre port.

Selv om det lyder som meget at tage højde for, så bare slap af: På de fleste etuiers emballage står der, hvilke iPad-modeller de fungerer sammen med.

Hvis du er i tvivl, om et specifikt produkt passer til din iPad, så sammenlign etuiets eller taskens størrelse med din iPads størrelse, spørg en medarbejder i butikken, læs kundeanmeldelser eller skriv en e-mail til producenten og spørg.

Da der indtil videre kun findes én model af iPad mini, så vil ethvert etui, der er designet til iPad mini, også passe til din mini, uanset hvilken udgave du har.

Når du er på indkøb efter et etui, der slutter tæt til din iPad, så sørg for, at det hverken blokerer dens højtaler, dock-connector eller Lightning-port, der sidder i bunden; dets mikrofon og stik til hovedtelefon, der sidder i toppen; dets kameraer for og bag (ved alle modeller på nær den originale iPad); og dets øvrige knapper - med mindre selvfølgelig etuiet er designet til, at man tager iPad'en ud af det, når man skal bruge den.

Hvis du er på indkøb efter en taske og du ser en, der hævdes at være perfekt til både iPad og netbooks, så bør du være mistænksom.

De fleste tasker, der hævdes at passe til begge dele, passer som regel dårligt til iPads, fordi iPads er meget tyndere end den typiske netbook og derfor vil komme til at svømme rundt i tasken.

Det samme gælder for iPad mini: Hvis en taske har en indbygget lomme, der er designet til iPad, vil denne lomme sandsynligvis være for stor til mini'en.

Forskellige typer af etuier

Apple Smart Cover:
Denne beskyttelse til iPad fra Apple selv kan ikke rigtigt kaldes et etui - som navnet antyder, er Smart Cover til iPad 2 eller senere (299 kroner for model af polyurethan, 549 kroner for model af læder) faktisk blot et cover, som kun beskytter iPad'ens skærm.

Men det er virkelig et smart cover, der indeholder velplacerede magneter, så coveret sidder perfekt langs iPad'en kant, dækker skærmen perfekt og automatisk vækker iPad'en fra eller sætter den i dvale, når man henholdsvis åbner eller lukker coveret.

Smart Cover kan også foldes bagpå til en trekant, så det fungerer som en stander.

(Hvis du gerne vil bruge Smart Cover samtidig med et andet etui, så sørg for, at etuiet har plads til coveret.)

Apple sælger også en mere beskyttende valgmulighed til den almindelige iPad: Smart Case (369 kroner) er en udvidet model af Smart Cover, der også har en bagside, så den beskytter iPad'en hele vejen rundt.

Er man ude efter noget med et mere eksklusivt udseende, men med samme funktionalitet, så kan man købe et [https://www.miniot.com/webshop/?portlet=miniot&page=miniotcoverm2&state=normal]Miniot Cover MK2[/url], der er et cover fremstillet i massivt træ.
 
Skaller og skins:
Skaller og skins til iPad dækker som regel bagsiden og siderne, men ikke skærmen, hvilket giver en moderat beskyttelse, mens du kan bruge din iPad uden først at fjerne et etui.

Denne form for beskyttelse kan være tynd og lavet af polycarbonat eller blødt silikone, lidt kraftigere og lavet af polycarbonat og gummi, eller der kan være tale om særdeles modstandsdygtige formstøbte sager.

Skaller og skins er som regel designet til specifikke modeller, så et skin eller en skal til fjerde generation af iPad vil bestemt ikke passe til den originale iPad og sandsynligvis heller ikke til iPad 2 eller tredje generation. Vi anbefaler:

- X-doria Engage Shell (til iPad mini samt iPad 2 og nyere)
- Otterbox Defender Series (til iPad mini samt iPad 2 og nyere)
- Cygnett WorkMate (til iPad mini)

Sleeves

Et sleeve beskytter din iPad, når du bærer den i en anden taske såsom en rygsæk, dokumentmappe eller skuldertaske. Nogle er meget enkle og konstrueret mere eller mindre som et pudebetræk, mens andre har lynlås eller kan lukkes på anden måde.

De fleste passer til alle almindelige iPad-modeller, men sørg for, at sleevet er designet specifikt til iPad mini, hvis det er den model, du har.

- OnGuard Sleeve (til iPad mini samt alle iPads i fuld størrelse)
- Rickshaw Bagworks Customized Sleeve (til iPad mini samt iPad 2 og nyere)
- Grove Wool Sleeve (til iPad mini samt alle iPads i fuld størrelse)
 
Mappe-etuier
Etuier designet som dokumentmapper giver god beskyttelse og kan hurtigt åbnes, så man har adgang til iPad'ens skærm uden at skulle tage den ud af etuiet. Hvis du gerne vil beskytte din iPad med stil, så er det etuier i denne kategori, du skal gå efter.

Et mappe-etui til den originale iPad passer ikke til iPad 2 eller nyere modeller og vice versa ligesom mappe-etuier til iPad mini kun passer til iPad mini.

- DODOcase Classic (til iPad mini samt iPad 2 og nyere)
- Incase Nylon Portfolio (til tredje og fjerde generation iPad)
- Speck FitFolio (til iPad mini samt iPad 2 og nyere)
 
Tasker
Med en taske kan du bære din iPad sammen med dit andet grej, ligesom du selvfølgelig også kan bruge tasken, selvom du ikke har din iPad med dig. Tasker passer generelt til alle modeller af iPad. Det kan dog være en god idé at putte sin iPad mini i et særskilt etui, så den ikke hopper for meget rundt.

- Brenthaven Prostyle Courier (til alle iPads i fuld størrelse)
- Booq Cobra Courier XS (til alle iPads i fuld størrelse)
- Hex Drake iPad Bag (til alle iPads i fuld størrelse)
 
Bære-etuier
Nogen gange har man brug for at have lidt ekstra med men vil samtidig gerne undgå at slæbe en stor taske eller rygsæk med sig. Et bære-etui beskytter din iPad og vil samtidig have plads til kabler, oplader og måske endda et Bluetooth-tastatur.

De fleste bære-etuier vil passe til alle generationer af iPad i fuld størrelse, men også i denne kategori bør du finde et produkt, der er designet specifikt til iPad mini, hvis det er den model, du har.

- STM Jacket D7 (til iPad mini)
- Mujjo iPad Sleeve (til iPad mini samt alle iPads i fuld størrelse)
- WaterField Designs iPad Wallet (til iPad 2 og nyere) og iPad Travel Express (til tredje og fjerde generation iPad og iPad mini)
 
Beskyttelsesfilm til bagsiden
En beskyttelsesfilm kan beskytte siderne og bagsiden af din iPad fra ridser og mærker, uden at den kommer til at fylde eller veje mærkbart mere - det er blot et tyndt lag beskyttende folie, der klæbes direkte på iPad'en. De fleste typer kan fjernes igen uden at efterlade noget spor. Nogle produkter inkluderer også skærmfilm (se næste kategori). Der findes beskyttelsesfilm til alle modeller af iPad - også iPad mini.

- BodyGuardz UltraTough Clear Skins
- Zagg Invisible Shield
- Wrapsol Back Films
 
Beskyttelsesfilm til skærmen
Skærmfilm har til formål at beskytte skærmen mod ridser uden at påvirke skærmens berøringsfunktionalitet. Nogle få reducerer også genskin i skærmen. Mange af disse film eller folier er dog svære at klæbe på og nogle af dem gør faktisk problemet med genskin og fingeraftryk værre.

- BodyGuardz ScreenGuardz (fås også sammen med beskyttelsesfilm til bagsiden)
- Moshi iVisor
- Zagg Invisible Shield (fås også sammen med beskyttelsesfilm til bagsiden)

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.