Artikel top billede

Fiasko for nordisk konsolidering: Distributør sælger datterselskab

Kunsten at drive både online-shop og distribution er en norsk specialitet. Nu bliver svensk datterselskab frasolgt efter mislykket forsøg på at fusionere med konkurrent.

Den norske distributør Hattelco, der også driver onlinebutikken PS.no, har valgt at sælge sin svenske distributionsforretning til distributøren Captech.

Frasalget af distributionsvirksomheden i Sverige kommer kort efter at salgsforhandlinger med den norske onlinebutik Netshop om at afhænde Hattelco er brudt sammen. Det blev ellers annonceret i sommer, at Netshop ville købe Hattelco.

I stedet har Hattelco altså nu solgt sit svenske satterselskab til distributøren Captech.

Til vores svenske søstermedie IT24 fortæller Captechs direktør Daniel Johnsson, at de har købt Hattelco fordi de gerne vil have fat i agenturerne på Acer og Asus, som Hattelco har i Sverige.

"Derudover tager vi også et par dygtige sælgere med,"siger han.

Det er dog kun omkring halvdelen af Hattelcos ansatte, der flytter med over i Captech.

Ifølge IT24 overtager Captech samtidig omkring 2000 forhandlere og agenturer på Acer, Asus, Matrox, Patriot og Zyxel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere