Artikel top billede

Undersøgelse: Nu har danske forhandlere taget cloud til sig

Andelen af it-forhandlere, der sælger cloud er voldsomt stigende. Og salget af cloud-ydelser udgør en stadig større del af forretningen, viser undersøgelse fra Channelworld.

Efter et par år med udbredt skepsis overfor cloudbaserede it-løsninger, er skyen nu for alvor på vej ned i øjenhøjde med forhandlerne i den danske it-kanal.

I forbindelse med Channelworlds Image-undersøgelse, har Institut for Opinionsanalyse spurgt 1.116 danske it-forhandlerne, hvor stor en plads cloud i dag har i deres forretning.

Næsten halvdelen af forhandlerne - 49 procent - siger, at de i dag sælger eller rådgiver deres kunder om cloud-løsninger. Det er en markant stigning i forhold til i fjor, hvor kun godt en tredjedel af forhandlerne - 37 procent - svarede ja til samme spørgsmål.

På samme måde er andelen af forhandlere, der indenfor de næste to år forventer, at de "helt sikkert" eller "måske" vil sælge cloud-ydelser , steget fra 63 til 73 procent.

Forhandlernes svar viser også, at en stigende del af omsætningen hos de enkelte forhandlere kommer fra salg af cloud. Og ser man ud i fremtiden forventer forhandlerne, at cloud-andelen vil stige markante i løbet af de to næste år.

I dag siger tre ud af fire forhandlere, at cloud udgør mindre end 30 procent af deres forretning, og hos halvdelen af forhandlerne står cloud for mindre end ti procent af omsætningen.

Men ser man to år ud i fremtiden er det billede vendt på hovedet med næsten halvdelen af forhandlerne, der regner med at cloud fylder mere end de 30 procent og kun hver fjerde forventer at cloud står for mindre end ti procent af deres forretning.

Men kan forhandlerne så også tjene penge på cloud? Ja, siger 38 procent, som forventer, at cloud vil have en positiv påvirkning af indtjeningen i løbet af de næste to til tre år. For et år siden lå det tal på kun 31 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.