Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Undersøgelse: Nu har danske forhandlere taget cloud til sig

Andelen af it-forhandlere, der sælger cloud er voldsomt stigende. Og salget af cloud-ydelser udgør en stadig større del af forretningen, viser undersøgelse fra Channelworld.

Efter et par år med udbredt skepsis overfor cloudbaserede it-løsninger, er skyen nu for alvor på vej ned i øjenhøjde med forhandlerne i den danske it-kanal.

I forbindelse med Channelworlds Image-undersøgelse, har Institut for Opinionsanalyse spurgt 1.116 danske it-forhandlerne, hvor stor en plads cloud i dag har i deres forretning.

Næsten halvdelen af forhandlerne - 49 procent - siger, at de i dag sælger eller rådgiver deres kunder om cloud-løsninger. Det er en markant stigning i forhold til i fjor, hvor kun godt en tredjedel af forhandlerne - 37 procent - svarede ja til samme spørgsmål.

På samme måde er andelen af forhandlere, der indenfor de næste to år forventer, at de "helt sikkert" eller "måske" vil sælge cloud-ydelser , steget fra 63 til 73 procent.

Forhandlernes svar viser også, at en stigende del af omsætningen hos de enkelte forhandlere kommer fra salg af cloud. Og ser man ud i fremtiden forventer forhandlerne, at cloud-andelen vil stige markante i løbet af de to næste år.

I dag siger tre ud af fire forhandlere, at cloud udgør mindre end 30 procent af deres forretning, og hos halvdelen af forhandlerne står cloud for mindre end ti procent af omsætningen.

Men ser man to år ud i fremtiden er det billede vendt på hovedet med næsten halvdelen af forhandlerne, der regner med at cloud fylder mere end de 30 procent og kun hver fjerde forventer at cloud står for mindre end ti procent af deres forretning.

Men kan forhandlerne så også tjene penge på cloud? Ja, siger 38 procent, som forventer, at cloud vil have en positiv påvirkning af indtjeningen i løbet af de næste to til tre år. For et år siden lå det tal på kun 31 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs