Artikel top billede

Få overblikket: Her er 10 gratis alternativer til Dropbox

Er du på jagt efter mere gratis plads i skyen, end Dropbox kan tilbyde? Her får du 10 andre tjenester, der tilsammen giver dig mere end 93 gigabyte gratis plads i skyen.

Dropbox er blot én blandt mange online-tjenester, der kan synkronisere dine filer på tværs af flere computere, tablets og mobiltelefoner.

Det er også muligt at dele mapper med specielt udvalgte personer, og derfor er disse tjenester ganske nyttige som backup- eller samarbejdsværktøjer.

De fleste af disse tjenester tilbyder i stil med Dropbox en gratis konto, hvor du har et vist antal gigabyte til rådighed. 

Der er dog stor forskel på, hvor meget plads du scorer dig, uden at du skal betale så meget som en krone.

På de næste par sider præsenterer vi 10 alternativer til Dropbox.

Hvis sikkerheden er vigtig

SpiderOak

SpiderOak skiller sig ud fra Dropbox ved at kryptere dine data ved hjælp af en krypteringsnøgle, som kun du er i besiddelse af. 

Med andre ord er der ingen måde, hvorpå folkene bag SpiderOak kan se de data, du lagrer. Så hvis sikkerheden har førsteprioritet, er SpiderOak måske lige sagen for dig.

Programmet virker til både Windows, Mac, iOS og Android og tilbyder desuden flere unikke funktioner, herunder automatisk filversionering.

Den gratis udgave af SpiderOak belønner dig med to gigabyte i skyen.

Syncplicity

Storage-giganten EMC har også udviklet et modstykke til Dropbox i form af tjenesten Syncplicity.

I stil med SpiderOak er dine data krypteret, og Syncplicity tilbyder ligeledes fildeling og versionskontrol. 

Syncplicity virker på tværs af Windows, Mac OS, iPhone, iPad og Android-enheder, og du får to gigabyte gratis, hvis du opretter dig som privatperson.

Bruger du Syncplicity på en mobil enhed, vil den altid lade dig være logget ind som standard, men dette kan du deaktivere, så den kræver brugernavn og adgangskode, hver gang app'en starter op.

Desuden kan du lave en fjernsletning af dine Syncplicity-filer på en mobil enhed, hvis du mister den.

Box

Også tjenesten Box tilbyder SSL AES 256-bit kryptering. 

Box tillader desuden redigering af dokumenter i skyen gennem apps fra tredjepart, eksempelvis Zoho.

Med en gratis konto hos Box får du fem gigabyte plads, men der er en begrænsning på, hvor store filer du kan uploade. Har du en gratis privatkonto, kan du maksimalt uploade filer på 250 megabyte, mens du kan betale for lidt mere plads og få lov til at uploade filer på op til en gigabyte.

Er du tilmeldt business- eller enterprise-programmet, tillader Box at uploade filer på op til to gigabyte.

Giganternes alternativer

Google Drive

Søgegiganten Google giver sine brugere mulighed for at gemme filer i skyen på Google Drive

Du får fem gigabyte stillet til rådighed, og Google-dokumenter og filer, der bliver konverteret til Google-dokumenter, tæller ikke som brugt lagerplads.

Samtidig har du mulighed for at redigere dine Google-dokumenter med Googles online kontorpakke.

Tjenesten har nogle øvre grænser for størrelse, og tredjepartsprogrammer er nødvendige for at redigere filer, der ikke er fra Google Docs, eksempelvis Microsoft Word-filer. 

Google Drive har udviklet en app til både Mac, Windows, iOS og Android.

SkyDrive

Microsofts SkyDrive giver dig to gigabyte mere end Google Drive. Da SkyDrive gik i luften, fik brugerne tilbudt 25 gigabyte gratis. 

Hvis du oprettede dig, dengang de 25 GB var gratis, beholder du dem gratis, hvis du installerer SkyDrive-klienten på din Mac eller Windows-computer.

Her kan du ligeledes dele filer, og der er ligesom mange af de andre tjenester nogle øvre grænser for, hvor store filer du kan uploade.

SkyDrive har udviklet en app til iOS, Android og Windows Phone, og det er som sagt også muligt at hente SkyDrive til Windows og Mac.

Amazon Cloud Drive

Vil du have glæde af den gratis lagerplads, som Amazon Cloud Drive tilbyder, skal du blot have en konto hos Amazon.

Det er desuden muligt at købe sig til ekstra lagerplads, hvis de fem gratis gigabyte ikke er nok.

En interessant feature er Amazon Cloud Player, der gør det muligt at afspille dine musikfiler, som ligger i Amazons Cloud Drive, enten på din computer, tablet eller mobiltelefon.

Her får du allermest for "pengene"

MiMedia

Onlinetjenesten MiMedia giver dig automatisk backup i skyen.

Filerne bliver krypteret under upload, men ikke når de ligger på MiMedias servere.

Du får syv gigabyte gratis plads.

Skal du uploade store mængder data, tilbyder MiMedia at sende en harddisk, som du kan uploade dine filer over på og derefter sende den tilbage til folkene bag MiMedia, der så uploader det hele til dit lager hos MiMedia.

MiMedia er netop frigivet i en betaversion til Mac OS X, og du kan hente en app til MiMedia, hvis du har en iOS- eller Android-enhed.

Symform

Symform er en af de tjenester, hvor du kan få allermest lagerplads helt gratis, nemlig 10 gigabyte.

Dens offentlige sky bruger lagerplads, der bliver doneret af andre brugere. Det betyder, at deres krypterede data vil blive lagret på dit system, når du bidrager til Symform sky.

Symform krypterer filer ved hjælp af 256-bit AES, så delte filer bliver gemt i skyen i 64 blokke, der er fordelt over hele Symforms netværk. Det gør, at ingen enkelt bruger har adgang til en kundes komplette sæt af krypterede data.

Mængden af lagerplads er baseret på, hvor meget storage den enkelte bruger bidrager til Symform. Bidrager du for eksempel med to terabyte, kan du få én terabyte lagerplads gratis.

Er du ikke så hooked på at dele din overskydende lagerplads med andre, kan du også betale dig til lagerplads.

MediaFire

MediaFire tilbyder 50 gigabyte gratis plads fra start, hvis du er villig til at finde dig i lidt reklamer.

Vil du slippe for reklamer, kan det lade sig gøre for under 10 kroner om måneden, hvis du opretter en konto som privatperson.

Har du brug for mere plads, skal du oprette en pro- eller enterprise-konto. 

I den gratis udgave kan du kun uploade filer, der fylder under 200 megabyte,

MediaFire har indtil videre udviklet apps til Windows, Mac OS X og Linux, og på mobilsiden er der udviklet apps til iPhone og iPad. Ifølge MediaFires hjemmeside er der dog snart en Android-app på vej.

Få det fulde overblik over den gratis lagerplads her:

Læs også:

Se de 15 bedste gratis-værktøjer til Windows

15 fede gratis-værktøjer til Mac

Sådan pepper du festen op med disse gratis apps til din smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere