Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Få overblikket: Her er 10 gratis alternativer til Dropbox

Er du på jagt efter mere gratis plads i skyen, end Dropbox kan tilbyde? Her får du 10 andre tjenester, der tilsammen giver dig mere end 93 gigabyte gratis plads i skyen.

Dropbox er blot én blandt mange online-tjenester, der kan synkronisere dine filer på tværs af flere computere, tablets og mobiltelefoner.

Det er også muligt at dele mapper med specielt udvalgte personer, og derfor er disse tjenester ganske nyttige som backup- eller samarbejdsværktøjer.

De fleste af disse tjenester tilbyder i stil med Dropbox en gratis konto, hvor du har et vist antal gigabyte til rådighed. 

Der er dog stor forskel på, hvor meget plads du scorer dig, uden at du skal betale så meget som en krone.

På de næste par sider præsenterer vi 10 alternativer til Dropbox.

Hvis sikkerheden er vigtig

SpiderOak

SpiderOak skiller sig ud fra Dropbox ved at kryptere dine data ved hjælp af en krypteringsnøgle, som kun du er i besiddelse af. 

Med andre ord er der ingen måde, hvorpå folkene bag SpiderOak kan se de data, du lagrer. Så hvis sikkerheden har førsteprioritet, er SpiderOak måske lige sagen for dig.

Programmet virker til både Windows, Mac, iOS og Android og tilbyder desuden flere unikke funktioner, herunder automatisk filversionering.

Den gratis udgave af SpiderOak belønner dig med to gigabyte i skyen.

Syncplicity

Storage-giganten EMC har også udviklet et modstykke til Dropbox i form af tjenesten Syncplicity.

I stil med SpiderOak er dine data krypteret, og Syncplicity tilbyder ligeledes fildeling og versionskontrol. 

Syncplicity virker på tværs af Windows, Mac OS, iPhone, iPad og Android-enheder, og du får to gigabyte gratis, hvis du opretter dig som privatperson.

Bruger du Syncplicity på en mobil enhed, vil den altid lade dig være logget ind som standard, men dette kan du deaktivere, så den kræver brugernavn og adgangskode, hver gang app'en starter op.

Desuden kan du lave en fjernsletning af dine Syncplicity-filer på en mobil enhed, hvis du mister den.

Box

Også tjenesten Box tilbyder SSL AES 256-bit kryptering. 

Box tillader desuden redigering af dokumenter i skyen gennem apps fra tredjepart, eksempelvis Zoho.

Med en gratis konto hos Box får du fem gigabyte plads, men der er en begrænsning på, hvor store filer du kan uploade. Har du en gratis privatkonto, kan du maksimalt uploade filer på 250 megabyte, mens du kan betale for lidt mere plads og få lov til at uploade filer på op til en gigabyte.

Er du tilmeldt business- eller enterprise-programmet, tillader Box at uploade filer på op til to gigabyte.

Giganternes alternativer

Google Drive

Søgegiganten Google giver sine brugere mulighed for at gemme filer i skyen på Google Drive

Du får fem gigabyte stillet til rådighed, og Google-dokumenter og filer, der bliver konverteret til Google-dokumenter, tæller ikke som brugt lagerplads.

Samtidig har du mulighed for at redigere dine Google-dokumenter med Googles online kontorpakke.

Tjenesten har nogle øvre grænser for størrelse, og tredjepartsprogrammer er nødvendige for at redigere filer, der ikke er fra Google Docs, eksempelvis Microsoft Word-filer. 

Google Drive har udviklet en app til både Mac, Windows, iOS og Android.

SkyDrive

Microsofts SkyDrive giver dig to gigabyte mere end Google Drive. Da SkyDrive gik i luften, fik brugerne tilbudt 25 gigabyte gratis. 

Hvis du oprettede dig, dengang de 25 GB var gratis, beholder du dem gratis, hvis du installerer SkyDrive-klienten på din Mac eller Windows-computer.

Her kan du ligeledes dele filer, og der er ligesom mange af de andre tjenester nogle øvre grænser for, hvor store filer du kan uploade.

SkyDrive har udviklet en app til iOS, Android og Windows Phone, og det er som sagt også muligt at hente SkyDrive til Windows og Mac.

Amazon Cloud Drive

Vil du have glæde af den gratis lagerplads, som Amazon Cloud Drive tilbyder, skal du blot have en konto hos Amazon.

Det er desuden muligt at købe sig til ekstra lagerplads, hvis de fem gratis gigabyte ikke er nok.

En interessant feature er Amazon Cloud Player, der gør det muligt at afspille dine musikfiler, som ligger i Amazons Cloud Drive, enten på din computer, tablet eller mobiltelefon.

Her får du allermest for "pengene"

MiMedia

Onlinetjenesten MiMedia giver dig automatisk backup i skyen.

Filerne bliver krypteret under upload, men ikke når de ligger på MiMedias servere.

Du får syv gigabyte gratis plads.

Skal du uploade store mængder data, tilbyder MiMedia at sende en harddisk, som du kan uploade dine filer over på og derefter sende den tilbage til folkene bag MiMedia, der så uploader det hele til dit lager hos MiMedia.

MiMedia er netop frigivet i en betaversion til Mac OS X, og du kan hente en app til MiMedia, hvis du har en iOS- eller Android-enhed.

Symform

Symform er en af de tjenester, hvor du kan få allermest lagerplads helt gratis, nemlig 10 gigabyte.

Dens offentlige sky bruger lagerplads, der bliver doneret af andre brugere. Det betyder, at deres krypterede data vil blive lagret på dit system, når du bidrager til Symform sky.

Symform krypterer filer ved hjælp af 256-bit AES, så delte filer bliver gemt i skyen i 64 blokke, der er fordelt over hele Symforms netværk. Det gør, at ingen enkelt bruger har adgang til en kundes komplette sæt af krypterede data.

Mængden af lagerplads er baseret på, hvor meget storage den enkelte bruger bidrager til Symform. Bidrager du for eksempel med to terabyte, kan du få én terabyte lagerplads gratis.

Er du ikke så hooked på at dele din overskydende lagerplads med andre, kan du også betale dig til lagerplads.

MediaFire

MediaFire tilbyder 50 gigabyte gratis plads fra start, hvis du er villig til at finde dig i lidt reklamer.

Vil du slippe for reklamer, kan det lade sig gøre for under 10 kroner om måneden, hvis du opretter en konto som privatperson.

Har du brug for mere plads, skal du oprette en pro- eller enterprise-konto. 

I den gratis udgave kan du kun uploade filer, der fylder under 200 megabyte,

MediaFire har indtil videre udviklet apps til Windows, Mac OS X og Linux, og på mobilsiden er der udviklet apps til iPhone og iPad. Ifølge MediaFires hjemmeside er der dog snart en Android-app på vej.

Få det fulde overblik over den gratis lagerplads her:

Læs også:

Se de 15 bedste gratis-værktøjer til Windows

15 fede gratis-værktøjer til Mac

Sådan pepper du festen op med disse gratis apps til din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.