Artikel top billede

Kontor Syd-direktør Svend-Aage Kjær fortæller, at han selv opsøgte samarbejdet med Per Erland.

Kontor Syd slår pjalterne sammen med it-millionæren Per Erland

Laver fælles selskab, hvor de samler salg til slutkunder og import af kasseløsninger under en hat.

Kontor Syd har sammen med den tidligere direktør for IT-Gruppen Per Erland lavet selskabet Dansk Kassesystem A/S, som samler salg og import af Casio Kassesystemer.

Det er Per Erlands selskab Kasseapparater.nu, som har den danske import af Casio. Den bliver nu slået sammen med Kontor Syds kasseapparats-forretning.

"Han har jo importen, og vi har slutkunden. Så vi kan se en masse synergier ved, at vi slår det sammen," fortæller Kontor Syds direktør, Svens-Aage Kjær.

Kontor Syd-direktøren lægger ikke skjul på, at han tror, der er gode muligheder i den nye konstruktion, selv om det betyder, at han afgiver indflydelse ved at lave et fælles selskab med Per Erland.

"Jeg har selv søgt det. Set fra vores stol er vi sikkre på importen af Casio - i hvert fald så længe Casio vil - og set fra deres synspunkt får de jo slutleddet og bliver mere herre over det. Per kender jeg jo fra gamle dage. Han og jeg har været i branchen mange år sammen. Nu er han jo blevet en velhavende mand [fra salget af IT-Gruppen til EG, red], så tænkte jeg, at det kunne være en god ide at lave noget med ham.... måske kunne jeg lære noget," griner Svend-Aage Kjær.

Per Erland, der står bag Kasseapparater.nu, som nu bliver lagt ind under selskabet Dansk Kassesystem, var i mange år medejer af og direktør for ERP-forhandleren IT-Gruppen. Det selskab solgte han for et par år siden for et pænt beløb til den store ERP-forhandler EG, og som nu udgør størstedelen af EG Retail og Medie.

Oprindeligt fulgte importen af Casio med over i EG, da Per Erland solgte IT-Gruppen. Men i 2011 købte Per Erland Casio-importen tilbage fra EG og etablerede Kasseapparater.nu.

Gennem aftalen med kontor Syd bliver Casio-importen nu flyttet over i det nye fælles selskab.

For Svend-Aage Kjær kan den aftale også række længere ud.

"Per Erland har jo også nogle selskaber, der laver software. Det er ikke utænkeligt, at vi kunne vi finde nogle synergier med de selskaber engang i fremtiden," siger Svend-Aage Kjær.

Det nye selskab, Dansk Kassesystem, får fremover administration hos Kontor Syd i Sønderborg, mens lager og salg til forhandlere kommer til at ligge i Holbæk. 

Kontor Syds salg til slutkunder - som nu bliver lagt ind i Dansk Kassesystem - vil fortsat blive varetaget fra Sønderborg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere