Artikel top billede

Kontor Syd-direktør Svend-Aage Kjær fortæller, at han selv opsøgte samarbejdet med Per Erland.

Kontor Syd slår pjalterne sammen med it-millionæren Per Erland

Laver fælles selskab, hvor de samler salg til slutkunder og import af kasseløsninger under en hat.

Kontor Syd har sammen med den tidligere direktør for IT-Gruppen Per Erland lavet selskabet Dansk Kassesystem A/S, som samler salg og import af Casio Kassesystemer.

Det er Per Erlands selskab Kasseapparater.nu, som har den danske import af Casio. Den bliver nu slået sammen med Kontor Syds kasseapparats-forretning.

"Han har jo importen, og vi har slutkunden. Så vi kan se en masse synergier ved, at vi slår det sammen," fortæller Kontor Syds direktør, Svens-Aage Kjær.

Kontor Syd-direktøren lægger ikke skjul på, at han tror, der er gode muligheder i den nye konstruktion, selv om det betyder, at han afgiver indflydelse ved at lave et fælles selskab med Per Erland.

"Jeg har selv søgt det. Set fra vores stol er vi sikkre på importen af Casio - i hvert fald så længe Casio vil - og set fra deres synspunkt får de jo slutleddet og bliver mere herre over det. Per kender jeg jo fra gamle dage. Han og jeg har været i branchen mange år sammen. Nu er han jo blevet en velhavende mand [fra salget af IT-Gruppen til EG, red], så tænkte jeg, at det kunne være en god ide at lave noget med ham.... måske kunne jeg lære noget," griner Svend-Aage Kjær.

Per Erland, der står bag Kasseapparater.nu, som nu bliver lagt ind under selskabet Dansk Kassesystem, var i mange år medejer af og direktør for ERP-forhandleren IT-Gruppen. Det selskab solgte han for et par år siden for et pænt beløb til den store ERP-forhandler EG, og som nu udgør størstedelen af EG Retail og Medie.

Oprindeligt fulgte importen af Casio med over i EG, da Per Erland solgte IT-Gruppen. Men i 2011 købte Per Erland Casio-importen tilbage fra EG og etablerede Kasseapparater.nu.

Gennem aftalen med kontor Syd bliver Casio-importen nu flyttet over i det nye fælles selskab.

For Svend-Aage Kjær kan den aftale også række længere ud.

"Per Erland har jo også nogle selskaber, der laver software. Det er ikke utænkeligt, at vi kunne vi finde nogle synergier med de selskaber engang i fremtiden," siger Svend-Aage Kjær.

Det nye selskab, Dansk Kassesystem, får fremover administration hos Kontor Syd i Sønderborg, mens lager og salg til forhandlere kommer til at ligge i Holbæk. 

Kontor Syds salg til slutkunder - som nu bliver lagt ind i Dansk Kassesystem - vil fortsat blive varetaget fra Sønderborg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere