TOPNYHED:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Derfor gavner det min it-forretning jeg bliver håndbold-direktør

Interview: Frank Andersen mener, at hans nye bijob også kan få betydning for Labtech Data.

Selv om Labtech Data-ejeren Frank Andersen for fremtiden skal bruge tid på at være direktør for Damehåndboldklubben Aalborg DH, så mener han ikke, at der er spildt tid i forhold til hans hovedforretning Labtech Data.

For som Frank Andersen udtrykker det, så er Aalborg DH en klub i krise.

"Det er noget, jeg kan lære af," siger Frank Andersen.

På den lange bane tror Frank Andersen nemlig på, at den erfaring, han kommer til at hente hos Aalborg DH, kommer til at give bonus, når han fremover skal lede Labtech Data i en tid, hvor forretningmodellerne og markedsvikårerne er under evig forandring.

"Som leder kan jeg lære noget af det her. Lige nu går det meget godt. Vi har udvidet med flere Labtech butikker og har kig på yderligere ekspansion. Men der er jo ingen, der siger, at det kan blive ved på den måde. Hvis Labtech Data om måske 10 år skal til at lave noget andet, så dør vi, hvis ikke jeg er klædt på til den transformering. Derfor tror jeg også, at jeg kan bruge den erfaring, jeg får i Aalborg DH," siger Frank Andersen og fortsætter:

"Man kan også se på det på, på denne måde. Jeg har lavet et økonomisk estimat. Det er ikke vildt, hvad det koster mig, og det er klart billigere end at tage en rigtig uddannelse som MBA. Jeg har allerede en præMBA, men jeg har ikke tålmodighed til at tage en rigtig MBA. Jeg er en meget praktisk mand. Jeg skal ud og have fingre i bolledejen. Hvis jeg så ud over det kan få lov til at gøre en forskel, og se at pigerne og trænerne bliver glade. At jeg kan give en hånd med, hvor man ellers havde givet fortabt."

En af de opgaver, som Frank Andersen må tage hånd om i forbindelse med Aalborg DH, er at tale med kreditorer og advokater.

"Det går jo ikke, hvis man leger skjul med sine kreditorer. Det er meget nemmere at tage snakken med dem. Man skal kigge fanden i øjnene. I sidste ende tror jeg ikke, at nogen har en interesse i at klubben lukker," siger Frank Andersen.

Det er ikke kun ledelsesmæssigt, at Frank Andersen ser fordele i at gå ind i ledelsen af Aalborg DH. Også direkte forretningsmæssigt, tror Frank Andersen, at der kan hentes en sidegevinst til Labtech Data.

"Det jeg skal for Aalborg DH er jo, at jeg skal ud og møde folk og skabe kontakter for at få firmaer til at tegne sponsorater. De kontakter kan også blive værdifulde for Labtech. Når jeg er ude og præsentere mig, så fortæller jeg jo, at jeg i øvrigt kommer fra Labtech. Det er jo min pligt at netværke, som direktør," siger han.

Frank Andersen er meget bevidst om, at han skal kunne gøre en forskel i den aalborgensikse damehåndbold, hvis det skal give mening. Han ser det som en muligheder for at prøve nogle af sine færdigheder og teorier af, men i sidste ende handler det om at få Aalborg DH til at overleve.

"Jeg tager det ikke for givet, at vi kommer i mål. Min benzin er klart håndboldpigerne. Hvis ikke jeg er dygtig nok til det her, så skal jeg videre."

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.