Artikel top billede

DR lader dig streame musik fra diskoteket

En stor del af DR's musksamling kan nu høres via nettet.

DR har en af landets største musiksamlinger, og nu kan du lytte med - uden at vente på, at en radiovært beslutter sig for at spille sangen i radioen.

DR.dk/musik har DR åbnet for direkte afspilning af alle de sange, der har været spillet i radioen siden 2010. Når man klikker på en sang, man gerne vil høre, hopper afspilleren direkte til et program, hvor sangen tidligere er blevet afspillet.

Den nye tjeneste kaldes et musikunivers, hvor man ikke blot kan afspille musikken, men også blive klogere på kunstneren, læse artikler, se billeder eller guides videre på nettet til flere informationer. En slags Wikipedia for DR's diskotek.

Der er også en statistisk gennemgang af, hvor mange gange en sang er blevet afspillet. En funktion meget lig en uafhængig tjeneste, som Andreas Graulund lancerede for nogle år siden.

Der er pt. 200.000 indekserede sider på DR.dk/musik - en for hver kunstner og sang afspillet siden 2012.

"Med det nye musiksite sikrer vi, at DR's opgave og rolle som musikformidler bliver styrket. Specielt yngre målgrupper orienterer sig om musik via de digitale medier, og med musiksiderne kan vi gøre en ny generation opmærksomme på mængden, bredden og kvaliteten af de mange og varierede musiktilbud, vi har i radioen," siger DR's redaktør for digital radio, Erik Henz Kjeldsen.

Ikke en konkurrent

Den nemme adgang til skattefinansieret musik kunne kategoriseres som en konkurrent til de kommercielle tjenester, der forsøger at få danskerne til at betale for musik. Men det er den ikke:

"Vi mener ikke, at DR's nye side er en konkurrent. Omvendt ser vi store muligheder i et muligt samarbejde, hvor vi leverer musik til sitet," siger talsmand for streaming-tjenesten WiMP Thor Martin Jensen til ComON.

Det er kun en måned siden, at DR endelig fik mulighed for at lægge musik i radioprogrammer.  

Se mere på DR.dk/musik, der er optimeret til både desktop og mobile platforme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere