Artikel top billede

25 år på bagen - Stifter køber forretningen tilbage: Det er mit barn

Efter 14 års parløb med partner er stifter tilbage i direktørstolen og førersædet hos vestjysk forhandler.

Siden 1998 har Martin Jølnov kørt parløb med Preben Næsgaard om drive Struer Data. Men nu er det slut. Martin Jølnov har købt Næsgaards ejerandel tilbage, og er nu, 25 år efter forhandleren startede, igen eneejer af Struer Data.

En af begrundelserne for at Martin jølnov nu igen er eneejer af Struer Data, er at Preben Næsgaard bor i Thisted og har haft mellem to og to en halv times tranport hver dag.

"Nu har han boet rimeligt langt væk. Og så trængte han vel til, at der skulle ske noget andet," fortæller Martin Jølnov.

Han lægger ikke skjul på, at han aldrig har været i tvivl om, at han skulle købe butikken tilbage.

"Det er jo mit barn. Vi har netop holdt 25 års jubilæum i lørdags. Jeg har jo selv startet butikken og drevet den selv indtil 1998, hvor Preben kom ind," fortæller han.

Den lokalt forankrede butik startede som et fritidsprojekt, for Martin Jølnov.

"Jeg var ansat på B&O, og synes ikke det var rimeligt, at sådan nogle nørder som jeg ikke kunne købe de rigtige dele i Struer."

Siden da er butikken vokset, og har ændret lidt profil. I dag er Struer Data en lokalt forankret forhandler, der har et stort salg til erhverv ved siden af butikken.

Med Preben Næsgaards exit, erkender Martin Jølnov, at han nok kommer til lægge lidt mere knofedt i at få forretningen til at køre.

"Det må jeg jo tage med. Jeg har været vant til arbejde 100 timer om ugen. Det kan jeg vel gøre igen," lyder det lakonisk fra Martin Jølnov.

Den finansielle krise er ikke gået helt ubemærket hen over Struer Data. Derfor er Matin Jølnov også lidt henholdende med at ansætte en erstatning for Preben Næsgaard.

"Indtil videre bliver vi så den mand mindre. Så må vi se, om vi kan arbejde os ud af det, eller vi må ud og ansætte en mand mere," konstaterer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.