Igen: HP overvejer frasalg

Hardwaregiganten overvejer at skille sig af med en række aktiver og forretningsområder.

I sin årlige afrapportering til det amerikanske finanstilsyn (Securities and Exchange Commission - SEC) antyder HP, at koncernen kan være på vej til at skille sig af med større eller mindre dele af koncernen, som enten ikke leverer tilfredsstillende resultater eller som ikke passer ind i den nuværende strategi.

I rapportens afsnit om risiko-faktorer skriver HP ifølge det amerikanske CRN, at man stadig overvejer, hvad man skal stille op med "aktiver og forretningsområder, som måske ikke længere bidrager til at nå vores mål", som det udtrykkes.

Ønsket om frasalg kan dog blive bremset af mangel på interesserede købere, og det kan forsinke opnåelsen af koncernens strategiske mål, lyder det samtidig fra HP.

Meldingen fra HP bringer mindelser om HP's udmelding i 2011 om at frasælge pc-divisionen, hvilket var medvirkende årsag til, at den daværende koncernchef Leo Apotheker kort efter måtte forlade sin post.

Den amerikanske finansanalytiker Patrick Moorhead vurderer over for amerikansk CRN, at HP's seneste melding kan være tegn på, at it-giganten er ved at gøre sig klar til store forandringer.

"Det er tydeligt, at HP nu mere end nogensinde overvejer at skille sig af med investeringer, som enten ikke længere er så strategisk vigtige som hidtil, eller som blot ikke performer godt nok," lyder det fra analytikeren.

Det fremgår ikke, hvilke konkrete forretningsområder HP's koncernledelse har i kikkerten som emner for frasalg. Flere analytikere har dog peget på, at aktiemarkederne gerne ser en opsplitning af HP's aktiviteter i henholdsvis consumer- og enterprisemarkederne.

Modsat har HP's øverste chef, Meg Whitman, for nylig sat tyk streg under vigtigheden af at bevare hardwareforretningen under samme paraply, hvilket stemmer med fusionen af HPs pc- og printforretning sidste forår.

Læs mere:

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.