Artikel top billede

Igen: HP overvejer frasalg

Hardwaregiganten overvejer at skille sig af med en række aktiver og forretningsområder.

I sin årlige afrapportering til det amerikanske finanstilsyn (Securities and Exchange Commission - SEC) antyder HP, at koncernen kan være på vej til at skille sig af med større eller mindre dele af koncernen, som enten ikke leverer tilfredsstillende resultater eller som ikke passer ind i den nuværende strategi.

I rapportens afsnit om risiko-faktorer skriver HP ifølge det amerikanske CRN, at man stadig overvejer, hvad man skal stille op med "aktiver og forretningsområder, som måske ikke længere bidrager til at nå vores mål", som det udtrykkes.

Ønsket om frasalg kan dog blive bremset af mangel på interesserede købere, og det kan forsinke opnåelsen af koncernens strategiske mål, lyder det samtidig fra HP.

Meldingen fra HP bringer mindelser om HP's udmelding i 2011 om at frasælge pc-divisionen, hvilket var medvirkende årsag til, at den daværende koncernchef Leo Apotheker kort efter måtte forlade sin post.

Den amerikanske finansanalytiker Patrick Moorhead vurderer over for amerikansk CRN, at HP's seneste melding kan være tegn på, at it-giganten er ved at gøre sig klar til store forandringer.

"Det er tydeligt, at HP nu mere end nogensinde overvejer at skille sig af med investeringer, som enten ikke længere er så strategisk vigtige som hidtil, eller som blot ikke performer godt nok," lyder det fra analytikeren.

Det fremgår ikke, hvilke konkrete forretningsområder HP's koncernledelse har i kikkerten som emner for frasalg. Flere analytikere har dog peget på, at aktiemarkederne gerne ser en opsplitning af HP's aktiviteter i henholdsvis consumer- og enterprisemarkederne.

Modsat har HP's øverste chef, Meg Whitman, for nylig sat tyk streg under vigtigheden af at bevare hardwareforretningen under samme paraply, hvilket stemmer med fusionen af HPs pc- og printforretning sidste forår.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.