Artikel top billede

Fona: Vi vil ikke sammenlignes med Elgiganten

I et marked med faldende priser er vores vækst tilfredsstillende, lyder det fra Fonas topchef.

Det er ikke fair at lave en simpel sammenligning af økonomien i Fona og Elgiganten. Dertil er de to konkurrenters forretningskoncepter og vareudvalg simpelthen for forskellige, siger Fonas topchef Michael Kjær.

Hans kommentar kommer i forlængelse af Fonas moderselskab F Groups seneste regnskab, som viser et overskud før skat på 11,5 millioner kroner ud af en omsætning på to milliarder kroner.

Til sammenligning kunne Elgiganten for et par måneder siden fremvise et overskud på 158 millioner og en omsætningsfremgang på mere end 20 procent, hvilket gør omsætningen hos Elgiganten mere end dobbelt så stor som hos Fona.

"Vi er godt tilfredse med vores vækst i omsætningen. Vores volumen har i flere år været stigende, og det er vores målepunkt i et marked, hvor faldende priser er et livsvilkår. Og så er vores vareprofil helt anderledes. I et så stort marked som elektronikmarkedet er der plads til forskellige koncepter, Vi skal have konkurrencedygtige priser, men vi ønsker også at levere den service, som skal til for at sælge elektronikvarer," siger Michael Kjær, som også peger på, at Fona satser på butikker med en langt mere attraktiv beliggenhed end konkurrenterne.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere