Artikel top billede

Sådan kommer din Netflix snart til at se ud

Netflix tester nye profilsider og snart nye huskelister. Få et smugkig her.

Hvis Netflix er populært i et hjem med både mor, far og børn blandt brugerne, kommer streamingtjenestens ellers roste anbefalings-maskine til kort.

Men Netflix er klar over problemet og er begyndt test af en løsning - også blandt danske brugere.

I øjeblikket giver summen af en familie eller husstands Netflix-forbrug et meget broget billede, så farmand kan risikere at blive anbefalet tegneserier baseret på vanerne hos husets yngste seer. I fremtiden kan alle familiens medlemmer få hver deres profil i Netflix.

"Man vil kunne lave op til fem forskellige profiler, som man hele tiden kan skifte imellem. Men man kunne for eksempel også lade en af profilerne være "familiens kanal", så man bruger den, når hele familien ser med," forklarer Joris Evers, kommunikationschef i Netflix.

Se et eksempel på profil-funktionen i videoen nederst.

Forsøget med profiler blev sat i gang i december og skal vare i seks måneder, så det bliver tidligst rullet ud til alle forbrugere i sommerferien. Joris Evers understreger, at den viste model kun er en test, og hvis den bliver forkastet af beta-testerne, bliver den skrottet.

Testen af profiler skal testes af tusindvis af nye og eksisterende brugere, og kan også dukke op hos danske brugere, da den live-testes globalt, fortæller Joris Evers.

Selv om man kan lave fem profiler, er det stadig kun muligt at have to aktive streams ad gangen hos Netflix.

Huskelisten er også på vej

Muligheden for at lave profiler er blandt de mest efterspurgte funktioner hos Netflix. En anden efterspurgt funktion er den såkaldte "queue", der langsomt er blevet udfaset.

Queuen - eller køen - var en huskeliste, hvor man kunne gemme de film og serier på Netflix, som man gerne ville se på et senere tidspunkt. Men erfaringen viste, at de bogmærkede film sjældent bliver set, og at huskelisten ikke øger det samlede brug af Netflix. Og så får funktionen øksen hos Netflix.

"Det er så simpelt, at hvis funktioner ikke øger det samlede timeantal af set video, bliver de fjernet. Hvis folk ser meget indhold, er de tilfredse, og tilfredse kunder bliver ved med at forlænge deres abonnement," ræsonerer Joris Evers.

Den nye huskeliste sendes i globale splittest inden udgangen af første kvartal og skal også løbe i mindst et halvt år, før den - måske -bliver standard. 

Videoklip af Netflix' profiltest:

[video splash=104490]0ac81324-855a-39d6.mp4[/video]

LÆS OGSÅ:

10 ting du skal vide om Netflix

Kommer der porno på Netflix 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.