Artikel top billede

Derfor er der plads til en Just-Eat-konkurrent

Den kommende Just-Eat-konkurrent, Hungry.dk, viser lidt af opskriften frem.

Der kommer snart et ambitiøst forsøg på at give det danske iværksættereventyr Just-Eat konkurrence i Danmark. Forsøget kommer via Hungry.dk, der er startet af flere tidligere Just-Eat-ansatte.

De er nu klar til at fortælle lidt nærmere om, hvordan de forventer at konkurrere med en altdominerende spiller som Just-Eat.dk. 

Medstifter Morten Larsen, der tidligere har siddet i chefstolen hos netop Just-Eat, erkender, at Just-Eat har en dominerende position for bestilling af fastfood i Danmark, men der er stadig store lunser at kæmpe om.

"Som udgangspunkt går vi i gang, fordi vi ser en plads i markedet. For en landsdækkende service er der stadig et kæmpe marked og gode muligheder for at lave sund en forretning," siger Morten Larsen.

"Det er for eksempel interessant, at der er 50 procent af danskerne, der stadig bestiller fastfood via telefonen. Det betyder, at der både er et stort marked, men der ligger et lige så stort marked og venter ude i fremtiden. Det er årsagen til, at jeg gerne vil med i gamet igen," siger Morten Larsen, der også peger på de mange nye gastronomiske tilbud, der gør udbringningsmarkedet lidt mere interessant - fastfood er ikke kun pizza og burgere længere.

En pizza-udbringrende robot

For at komme hurtigt til hest og minimere fejlraten har Hungry valgt at købe sin tekniske platform ude i byen. Nærmere bestemt hos tyske Delivery Hero, der er en international spiller, der selv er til stede på 13 markeder.

Men hvordan kan man blive en revolutionerende tjeneste ved at købe andres tekniske løsning?

"Det er vigtigt for mig, at vi kan rykke hurtigt, og det er svært, hvis vi selv skal til at bygge og ikke mindst fejlrette en ny platform. Delivery Hero har allerede en interessant platform. Den er måske ikke revolutionerende, men de er mobile, de har mobile apps tilkoblet og de har teknologien, der skal bruges for at få ordrene ud i butikkerne," siger Morten Larsen.

Hungrys løsning kommer som Just-Eats løsning også til at indebære en boks, der placeres hos restauranterne.

"Men du har ikke hørt mig sige, at vi skal være revolutionerende. Det er ikke sådan, at man kommer til at se os introducere en hungry-robot, der bringer pizzaer ud," griner Morten Larsen.

"Vi skal adskille os ved at give en anden oplevelse. Vi skal have kvalitetsrestuaranter med, og vi skal kunne levere hurtigt, hvilket er de vigtigste kriterier, når det kommer til fastfood".

Det har vakt en del opmærksomhed, at netop en tidligere direktør så kort tid efter sin ansættelse og udløb af konkurrenceklausul vælger at blive konkurrent til sin gamle arbejdsgiver.

Hvordan har du det med den kritik? 

"Jeg er forretningsmand som alle andre. Jeg gør det, fordi jeg kan se emn plads i markedet. TDC bliver jo også udfordret hele tiden fra højre og venstre af iværksættere, der mener, at de kan levere en bedre tjeneste eller en bedre pris. Så jeg ser det ikke som et angreb," siger Morten Larsen.

Martin Thorborg har et lidt kontroversielt forretningsforslag til Hungry. Se det i videoen nederst. Morten Larsen har også selv skrevet lidt om opstarten på sin blog

LÆS OGSÅ: 

Tidligere ansatte åbner konkurrent til Just-Eat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.