Artikel top billede

IBM dropper Also Actebis

It-giganten går fra fire til tre distributører i Danmark. Det går ud over Also Actebis.

Danmarks største it-distributør, Also Actebis, må vinke farvel til sit agentur på hardwareprodukter fra IBM, som skærer antallet af distributører på det danske marked ned fra fire til tre.

IBM's kanalchef Ulla Theil bekræfter over for ChannelWorld, at IBM med virkning fra 1. april stopper distributionen gennem Also Actebis, og at man herefter vil satse på distribution gennem Arrow ECS, Tech Data og den svensk-ejede distributør Pedab.

"Det er rigtigt, at vi stopper samarbejdet i Danmark med Also Actebis. Vi har været igennem en proces med konsolidering af vores danske distributører. Konsekvensen er, at vi opsiger vores samarbejde med Also Actebis ved udgangen af marts. Det er en rent dansk beslutning, og IBM har stadig et godt samarbejde med Also Actebis i en række andre lande," siger Ulla Theil.

Hun understreger, at det har været en svær beslutning at frasortere en samarbejdspartner.

"Vi stod og skulle vælge, hvem vi skulle give den fulde portefølje. Det har været et svært valg, men vi er endt på den beslutning, at det er de tre, vi nu kører med," siger Ulla Theil.

IBM har gennem et stykke tid forhandlet med sine distributører om vilkårene for samarbejdet. Den endelige beslutning om at sige farvel til Also Actebis blev taget i slutningen af december.

Ulla Theil siger, at ændringen sker for at skabe bedre betingelser for vækst i IBM's danske forretning.

"Vi gør det her, fordi vi forventer at vokse på vores marked, og vi mener ikke, der er plads til fire full scope distributører i DK," siger Ulla Theil, som forventer, at den omsætning, som Also Actebis nu går glip af, fortrinsvis vil ende hos Tech Data og Pedab.

"Det vil afhænge af, hvem der er dygtige til at samle den omsætning op," siger Ulla Theil.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.