Artikel top billede

Trods storsalg: Det danske pc-marked bliver aldrig det samme igen

Nedslidte maskiner og en ny version af Windows gav ny luft til det danske pc-marked i 2012. Men der er stadig lang vej før de seneste års nedtur er indhentet, mener analytiker.

Efter et par år med voldsomme fald, er det danske pc-marked så småt ved at stabilisere sig. Ifølge foreløbige tal fra analysefirmaet IDC steg antallet af solgte pc'er i 2012 år med 6,9 procent. I alt blev der i årets løb leveret 1,46 millioner computere til det danske marked.

Men trods fremgangen er der stadig lang vej, før pc-markedet er tilbage i de gyldne tider før finanskrisen, mener senioranalytiker Anders Elbak fra IDC.

Elbak giver flere forklaringerne på det seneste års stigning. Dels er mange ældre pc'er nu så nedslidte, at både privat- og erhvervskunder af ren skær nødvendighed er begyndt at udskifte deres udstyr i større stil. Samtidig har Microsoft det sidste års tid slået voldsomt på tromme for det nye styresystem Windows 8. Det har skærpet pc'ens profil i forhold til Apples mac-computere.

"Markedet kæmper stadig for at komme tilbage det niveau, som vi lå på for nogle år siden. Vi ser, at flere og flere udskifter deres pc'er, og dertil kommer de nye ultrabooks, som mange producenter har lanceret. Der er ganske vist endnu ikke den store volumen, men det har medvirket til at pc- markedet er blevet mere interessant. Windows 8 har også betydet, at der er blevet solgt ud af lagrene af de ældre Windows 7-modeller," siger Anders Elbak.

Men trods stigende leverancer er pc-markedet stærkt påvirket af de nye tablet-computere, som har sat et helt nyt sæt spilleregler.

"Jeg er ikke sikker på, at vi nogensinde når op på tidligere niveauer. Hele tablet-delen vil med tiden overtage en større del af markedet, og i det hele taget vil det blive sværere at skelne mellem de forskellige typer af enheder. Men alt i alt har 2012 været et godt år, hvor pc'erne har bevist, at vi ikke alle sammen er på vej hen for at købe en iPad," lyder det fra Anders Elbak.
Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.