Artikel top billede

Trods storsalg: Det danske pc-marked bliver aldrig det samme igen

Nedslidte maskiner og en ny version af Windows gav ny luft til det danske pc-marked i 2012. Men der er stadig lang vej før de seneste års nedtur er indhentet, mener analytiker.

Efter et par år med voldsomme fald, er det danske pc-marked så småt ved at stabilisere sig. Ifølge foreløbige tal fra analysefirmaet IDC steg antallet af solgte pc'er i 2012 år med 6,9 procent. I alt blev der i årets løb leveret 1,46 millioner computere til det danske marked.

Men trods fremgangen er der stadig lang vej, før pc-markedet er tilbage i de gyldne tider før finanskrisen, mener senioranalytiker Anders Elbak fra IDC.

Elbak giver flere forklaringerne på det seneste års stigning. Dels er mange ældre pc'er nu så nedslidte, at både privat- og erhvervskunder af ren skær nødvendighed er begyndt at udskifte deres udstyr i større stil. Samtidig har Microsoft det sidste års tid slået voldsomt på tromme for det nye styresystem Windows 8. Det har skærpet pc'ens profil i forhold til Apples mac-computere.

"Markedet kæmper stadig for at komme tilbage det niveau, som vi lå på for nogle år siden. Vi ser, at flere og flere udskifter deres pc'er, og dertil kommer de nye ultrabooks, som mange producenter har lanceret. Der er ganske vist endnu ikke den store volumen, men det har medvirket til at pc- markedet er blevet mere interessant. Windows 8 har også betydet, at der er blevet solgt ud af lagrene af de ældre Windows 7-modeller," siger Anders Elbak.

Men trods stigende leverancer er pc-markedet stærkt påvirket af de nye tablet-computere, som har sat et helt nyt sæt spilleregler.

"Jeg er ikke sikker på, at vi nogensinde når op på tidligere niveauer. Hele tablet-delen vil med tiden overtage en større del af markedet, og i det hele taget vil det blive sværere at skelne mellem de forskellige typer af enheder. Men alt i alt har 2012 været et godt år, hvor pc'erne har bevist, at vi ikke alle sammen er på vej hen for at købe en iPad," lyder det fra Anders Elbak.
Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere