Artikel top billede

SKAT holder millioner tilbage i Bluecom

Strid om momsafregning efterlader millionhul i den genopstandne broker.

Et slagsmål om millioner sætter en grim plet på regnskabet i den tidligere brokerstjerne Bluecoms seneste regnskab.

Ifølge regnskabet har Bluecom fire millioner kroner til gode hos Skat. Beløbet dækker momsbetalinger, som Skat altså ikke umiddelbart vil refundere.

I en regnskabsnote skriver Bluecom, at beløbet "omfatter tilgodehavende moms". Det fremgår videre, at "Skat har anfægtet tilgodehavendet". Alligevel har Bluecom bogført det fulde beløb, da selskabet ikke vurderer, at det bliver nødvendigt at afskrive pengene.

Direktør i Bluecom, Jens Ahrendt, ønsker overfor ChannelWorld ikke at gå i detaljer om baggrunden for mellemværendet med Skat.

"Jeg henholder mig til hvad der står i regnskabet, og jeg kan ikke komme det nærmere," siger Jens Ahrendt.

Frem til 2007 var Bluecom en markant spiller på broker-markedet for it-udstyr - især med handel med HP-hardware. Herefter blev selskabet sat på vågeblus frem til begyndelsen af 2011, hvor ejeren Jens Fournais genoplivede selskabet, som siden har handlet med "fast moving consumer goods" med især energidrikke og consumer-produkter indenfor it.

Det seneste regnskab viser i øvrigt, at Bluecom her to år efter sin genopstandelse har svært ved at få de økonomiske ender til mødes. Resultatet før skat ender i et minus på 1,4 millioner korner, hvilket dog er en smule bedre end i fjor, hvor underskuddet lød på 3,9 millioner kroner.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.