Artikel top billede

SKAT holder millioner tilbage i Bluecom

Strid om momsafregning efterlader millionhul i den genopstandne broker.

Et slagsmål om millioner sætter en grim plet på regnskabet i den tidligere brokerstjerne Bluecoms seneste regnskab.

Ifølge regnskabet har Bluecom fire millioner kroner til gode hos Skat. Beløbet dækker momsbetalinger, som Skat altså ikke umiddelbart vil refundere.

I en regnskabsnote skriver Bluecom, at beløbet "omfatter tilgodehavende moms". Det fremgår videre, at "Skat har anfægtet tilgodehavendet". Alligevel har Bluecom bogført det fulde beløb, da selskabet ikke vurderer, at det bliver nødvendigt at afskrive pengene.

Direktør i Bluecom, Jens Ahrendt, ønsker overfor ChannelWorld ikke at gå i detaljer om baggrunden for mellemværendet med Skat.

"Jeg henholder mig til hvad der står i regnskabet, og jeg kan ikke komme det nærmere," siger Jens Ahrendt.

Frem til 2007 var Bluecom en markant spiller på broker-markedet for it-udstyr - især med handel med HP-hardware. Herefter blev selskabet sat på vågeblus frem til begyndelsen af 2011, hvor ejeren Jens Fournais genoplivede selskabet, som siden har handlet med "fast moving consumer goods" med især energidrikke og consumer-produkter indenfor it.

Det seneste regnskab viser i øvrigt, at Bluecom her to år efter sin genopstandelse har svært ved at få de økonomiske ender til mødes. Resultatet før skat ender i et minus på 1,4 millioner korner, hvilket dog er en smule bedre end i fjor, hvor underskuddet lød på 3,9 millioner kroner.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere