Artikel top billede

Dine perfekte feriebilleder gør Facebook-vennerne kede af det

Det "perfekte" liv på Facebook får mange til at logge af med triste tanker.

Det kan godt være, at dine feriebilleder og opdateringer om nyt arbejde på Facebook giver "likes" og kommentarer. Men den kondenserede udgave af din hverdag får også mange af dine venner til at gå triste fra Facebook.

Det mener tyske forskere.

I deres undersøgelser viste det sig, at positive opdateringer kan fremkalde negative reaktioner hos dem, der "lytter" med. Følelser som ensomhed, elendighed og ikke mindst misundelse.

Ifølge undersøgelsen udført af to tyske universiteter siger en tredjedel af de adspurgte Facebook-brugere, at de føler sig mindre tilfreds med deres eget liv, når de har besøgt det sociale medie. Utilfredsheden er størst blandt de passive brugere, der ikke selv laver mange statusopdateringer.

Den største kilde til misundelse skulle angiveligt være andres feriebilleder. De brugere, der lader sig påvirke negativt af andres opdateringer, sammenligner for eksempel også, hvor mange kommentarer og "likes" deres egne opdateringer får sammenlignet med andres. Og om de får færre fødselsdagshilsner på Facebook end andre.

Det lader også til, at personer i 30'erne især bliver bidt af misundelse, når de se andres beskrivelse af familieidyl, og kvinder har en tendens til at misunde andres fysiske fremtoning.

"Ifølge vores observationer vil det her få nogle af brugerne til at forlade Facebook eller i det mindste til at nedsætte deres tidsforbrug på portalen," udtaler forskeren Hanna Krasnova og tilføjer, at mange også indrømmer, at de simpelthen er begyndt at "pynte" på deres egne opdateringer for at kunne matche deres venners "perfekte" opdateringer.

Undersøgelserne, "Envy on Facebook: A Hidden Threat to Users' Life Satisfaction?", er lavet af tyske forskere på universitetet i Humboldt og det tekniske universitet i Darmstadt, skriver Sydney Morning Herald. Den er baseret på svar fra 600 tyskere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere