Artikel top billede

Dine perfekte feriebilleder gør Facebook-vennerne kede af det

Det "perfekte" liv på Facebook får mange til at logge af med triste tanker.

Det kan godt være, at dine feriebilleder og opdateringer om nyt arbejde på Facebook giver "likes" og kommentarer. Men den kondenserede udgave af din hverdag får også mange af dine venner til at gå triste fra Facebook.

Det mener tyske forskere.

I deres undersøgelser viste det sig, at positive opdateringer kan fremkalde negative reaktioner hos dem, der "lytter" med. Følelser som ensomhed, elendighed og ikke mindst misundelse.

Ifølge undersøgelsen udført af to tyske universiteter siger en tredjedel af de adspurgte Facebook-brugere, at de føler sig mindre tilfreds med deres eget liv, når de har besøgt det sociale medie. Utilfredsheden er størst blandt de passive brugere, der ikke selv laver mange statusopdateringer.

Den største kilde til misundelse skulle angiveligt være andres feriebilleder. De brugere, der lader sig påvirke negativt af andres opdateringer, sammenligner for eksempel også, hvor mange kommentarer og "likes" deres egne opdateringer får sammenlignet med andres. Og om de får færre fødselsdagshilsner på Facebook end andre.

Det lader også til, at personer i 30'erne især bliver bidt af misundelse, når de se andres beskrivelse af familieidyl, og kvinder har en tendens til at misunde andres fysiske fremtoning.

"Ifølge vores observationer vil det her få nogle af brugerne til at forlade Facebook eller i det mindste til at nedsætte deres tidsforbrug på portalen," udtaler forskeren Hanna Krasnova og tilføjer, at mange også indrømmer, at de simpelthen er begyndt at "pynte" på deres egne opdateringer for at kunne matche deres venners "perfekte" opdateringer.

Undersøgelserne, "Envy on Facebook: A Hidden Threat to Users' Life Satisfaction?", er lavet af tyske forskere på universitetet i Humboldt og det tekniske universitet i Darmstadt, skriver Sydney Morning Herald. Den er baseret på svar fra 600 tyskere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere