Artikel top billede

Øretæve til Logitech - salget rasler ned

Den tidligere forhandleryndling kæmper for at få forretningen tilbage på sporet.

Med et kvartalsunderskud på en milliard kroner har muse- og tastatur-giganten Logitech fået en huskekage. Samtidig rasler salget ned især i Europa, hvor omsætningen faldt med hele 20 procent.

Logitech tilskriver det svigtende pc-marked hovedskylden for det dårlige resultat. Flere kritikere har også fremhævet, at Logitechs akilleshæl netop er, at selskabet slet ikke har fået fod på tilbehør til det hurtigtvoksende tablet-marked.

"Vi udvikler flere mobility-relaterede produkter for at understøtte den stærke vækst i mobil og tablet-markedet," lyder det da også fra Logitechs koncerndirektør Bracken P. Darrell, som kalder resultatet uacceptabelt.

Det dårlige resultat får også Logitech til at bebude, at selskabet vil frasælge forretningsområder som fjernbetjeninger, docking-højtalere og spillekonsol-udstyr.

Samtidig vil Logitech også iværksætte en spareplan, der skal finde besparelser for næsten en halv milliard årligt.

"Min plan er at bringe Logitech tilbage til stabil profitabilitet hurtigst muligst," udtaler Bracken P. Darrell.

Logitech omsætning for kvartalet, der sluttede 31. december, endte på 3,4 milliarder kroner. Underskuddet blev på en milliard kroner.  Året før havde Logitech en omsætning på knap fire milliarder i samme kvartal, hvilket dengang resulterede i et overskud på 300 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere