Artikel top billede

Øretæve til Logitech - salget rasler ned

Den tidligere forhandleryndling kæmper for at få forretningen tilbage på sporet.

Med et kvartalsunderskud på en milliard kroner har muse- og tastatur-giganten Logitech fået en huskekage. Samtidig rasler salget ned især i Europa, hvor omsætningen faldt med hele 20 procent.

Logitech tilskriver det svigtende pc-marked hovedskylden for det dårlige resultat. Flere kritikere har også fremhævet, at Logitechs akilleshæl netop er, at selskabet slet ikke har fået fod på tilbehør til det hurtigtvoksende tablet-marked.

"Vi udvikler flere mobility-relaterede produkter for at understøtte den stærke vækst i mobil og tablet-markedet," lyder det da også fra Logitechs koncerndirektør Bracken P. Darrell, som kalder resultatet uacceptabelt.

Det dårlige resultat får også Logitech til at bebude, at selskabet vil frasælge forretningsområder som fjernbetjeninger, docking-højtalere og spillekonsol-udstyr.

Samtidig vil Logitech også iværksætte en spareplan, der skal finde besparelser for næsten en halv milliard årligt.

"Min plan er at bringe Logitech tilbage til stabil profitabilitet hurtigst muligst," udtaler Bracken P. Darrell.

Logitech omsætning for kvartalet, der sluttede 31. december, endte på 3,4 milliarder kroner. Underskuddet blev på en milliard kroner.  Året før havde Logitech en omsætning på knap fire milliarder i samme kvartal, hvilket dengang resulterede i et overskud på 300 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Danmark vil komme til at mangle 22.000 it-professionelle i løbet af de kommende 10 år
Manglen på it-medarbejdere kommer til at eksplodere i løbet af de kommende 10 år. Det sker på trods af stort fokus på området i årevis, hvor både virksomheder og interesseorganisationer har gjort opmærksom på problemet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.