Artikel top billede

Apples krav presser Humac

Apple-forhandleren har svært ved at tjene penge. Stærk vækst er ikke nok til at opveje et presset marked og store udgifter til butiksindretning.

Verdens mest hypede og letomsættelige it-varer er ikke nogen garanti for en gylden forretning. I hvert fald ikke, hvis man er forhandler.

Sådan er situationen for den danske afdeling af Apple-kæden Humac, som sidste år solgte varer og ydelser gennem sine ti butikker for tæt på en halv milliard - 453 millioner kroner. Den imponerende vækst smitter dog ikke af på bundlinien, hvor overskuddet før skat endte på beskedne 4,5 millioner kroner - kun lige godt en procent af omsætningen.

Humacs danske landechef Morten Bo Andersen forklarer det pauvre resultat med store udgifter til butiksindretning, som er en uundgåelig del af tilværelsen som Apple-forhandler.

"Omkostninger til indretning og vedligeholdelse af butikkerne presser vores overskudsgrad. Men med en omsætning tæt på den halve milliard er vi næsten der, hvor vi gerne vil være. Vores udfordring er så, at indtjeningen ikke er god nok. Markedet er meget prisfølsomt, og så er der sket et skift i markedet i retning af tablets," siger Morten Bo Andersen.

I årets løb har Humac åbnet en enkelt helt ny butik i Hillerød, men har samtidig gennemrenoveret eller flyttet fire af de nu i alt ti butikker, som man har i Danmark. Og det har været en dyr fornøjelse, fortæller Morten Bo Andersen. Alligevel forventer han i løbet af i år at åbne yderligere to butikker.

"Vi åbner butikkerne i samarbejde med Apple, men det er ikke altid, vi har den samme holdning til, hvor en ny butik passer bedst. Apple er interesseret i at få en bedre geografisk dækning, mens vi er interesseret i butikker, hvor vi kan tjene penge. Åbningen af Hillerød er et eksempel på et sted, hvor de hensyn har mødtes," siger han.

Han glæder sig dog over et stigende salg til erhvervskunder, som delvis opvejer den dårligere indtjening på retailsalget.

"Det vi skal tjene penge på er vores services - konsulenter, som vi tjener rigtig gode penge på. Selvfølgelig kunne vi godt tænke os at tjene flere penge på vores samarbejde med Apple, men vi er grundlæggende meget tilfredse og satser på de ydelser, vi kan tilbyde ved siden af selve produkterne," siger Morten Bo Andersen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.