Artikel top billede

Apples krav presser Humac

Apple-forhandleren har svært ved at tjene penge. Stærk vækst er ikke nok til at opveje et presset marked og store udgifter til butiksindretning.

Verdens mest hypede og letomsættelige it-varer er ikke nogen garanti for en gylden forretning. I hvert fald ikke, hvis man er forhandler.

Sådan er situationen for den danske afdeling af Apple-kæden Humac, som sidste år solgte varer og ydelser gennem sine ti butikker for tæt på en halv milliard - 453 millioner kroner. Den imponerende vækst smitter dog ikke af på bundlinien, hvor overskuddet før skat endte på beskedne 4,5 millioner kroner - kun lige godt en procent af omsætningen.

Humacs danske landechef Morten Bo Andersen forklarer det pauvre resultat med store udgifter til butiksindretning, som er en uundgåelig del af tilværelsen som Apple-forhandler.

"Omkostninger til indretning og vedligeholdelse af butikkerne presser vores overskudsgrad. Men med en omsætning tæt på den halve milliard er vi næsten der, hvor vi gerne vil være. Vores udfordring er så, at indtjeningen ikke er god nok. Markedet er meget prisfølsomt, og så er der sket et skift i markedet i retning af tablets," siger Morten Bo Andersen.

I årets løb har Humac åbnet en enkelt helt ny butik i Hillerød, men har samtidig gennemrenoveret eller flyttet fire af de nu i alt ti butikker, som man har i Danmark. Og det har været en dyr fornøjelse, fortæller Morten Bo Andersen. Alligevel forventer han i løbet af i år at åbne yderligere to butikker.

"Vi åbner butikkerne i samarbejde med Apple, men det er ikke altid, vi har den samme holdning til, hvor en ny butik passer bedst. Apple er interesseret i at få en bedre geografisk dækning, mens vi er interesseret i butikker, hvor vi kan tjene penge. Åbningen af Hillerød er et eksempel på et sted, hvor de hensyn har mødtes," siger han.

Han glæder sig dog over et stigende salg til erhvervskunder, som delvis opvejer den dårligere indtjening på retailsalget.

"Det vi skal tjene penge på er vores services - konsulenter, som vi tjener rigtig gode penge på. Selvfølgelig kunne vi godt tænke os at tjene flere penge på vores samarbejde med Apple, men vi er grundlæggende meget tilfredse og satser på de ydelser, vi kan tilbyde ved siden af selve produkterne," siger Morten Bo Andersen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?