Artikel top billede

34-årige Thomas Friis Formann har i et godt et år været Microsofts chef for salget af cloud-ydelser til SMB-kunderne. Han bor i Hørsholm - er gift med Christina og har sønnen Kasper på to år.

Microsoft-chef: Forkerte beslutninger kan være de bedste

Nogen gange er det de forkerte beslutninger, som skaber mest eftertænksomhed, mener chefen for Microsofts danske cloud-forretning.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Kreativiteten, hastigheden, talentmassen og passionen. Vi er i en branche, som konstant kommer med nye teknologier og videreudvikler eksisterende. Det stiller store krav til, at folkene i branchen formår at omformulere mulighederne til ny forretning. Selve den udviklingsproces er i sig selv særdeles spændende. Det rigtig svære er, at balancere det med den eksisterende forretning, så vi beholder kontinuiteten - så vi får det rigtige mix af salgseksekvering og forretningsudvikling.

Og hvad bryder du dig mindst om?

Det skulle da lige være manglende evne til udførelse - der er rigtig meget tankekapacitet og kreativitet til rådighed i branchen. Men alt det rækker ikke langt, hvis man ikke er god nok i selve udførelsen og opfølgningen.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Der har været mange fantastiske kunder, møder og handler. Men over et længere forløb er jeg stolt af at have været med fra de tidlige dage, da alle rynkede på næsen af et ord som SaaS - da cloud som begreb dårlig var opfundet - til at have været med til at realisere visionerne til reel forretning, og for alvor placere Danmark som et af de førende cloud-lande i verden. Først og fremmest er jeg dog stolt af den facon, jeg har nået, hvad jeg har nået.

Og hvad vil du helst glemme?

Der er ikke noget jeg føler for at skulle glemme (måske jeg allerede har fortrængt det...). Der har da været forkerte beslutninger undervejs, men jeg forstår baggrunden for, at jeg gjorde, som jeg gjorde, og til en vis grad er det de forkerte beslutninger, som skaber mest eftertænksomhed og grobund for ændring.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Den absolut vigtigste spiller for mig er Djævlens Advokat. Jeg har nogle faste folk, jeg har mødt gennem tiden i branchen, som er min Djævlens Advokat, der giver mig det rigtige modspil i større beslutninger. Jeg har været så privilegeret at arbejde for Niels Appel og Peter Colsted da de var salgsdirektører hos Microsoft, begge er for mig role-model på den gode leder.

Der skal sættes strøm til en masse processer

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Min familie er meget præget af drenge/mænd, så fodbold står mit hjerte nær. Dermed ville et godt bud være direktør for Parken Sport & Entertainment. Lidt mere jordnært ville det nok være et arbejde som investor i opstarts teknologivirksomheder: Leve af at spotte ideer, talent, og potentiale og hjælpe til at udvikle det til en reel forretning, må da være fantastisk spændende.

Hvad er den lige nu den største trussel mod it-branchen?

Stilstand, men jeg syntes egentligt branchen som helhed er ganske sund og godt kørende. Den naturlige selektion tager sig stille og roligt af de, som ikke forstår at udvikle deres forretning i rette tempo. Generelt set kan vi dog, som branche, bidrage med rigtig meget i forhold til de problemstillinger, som Danmark står midt i. Så fremtiden er ganske lys. Jeg syntes selv jeg repræsenterer et område med Office 365 som positivt bidrager til at øge produktiviteten i danske virksomheder samtidig med, at det i mange tilfælde, reducerer omkostninger og kompleksitet, så også her ser jeg lyst på sagerne.

Hvad er dit bedste it-råd til de danske politikere?

Få sat strøm til mange flere processer, der er så vanvittig mange ineffektive ting, der kunne lettes med en smule strøm, lidt internet, noget rart hardware og fantastisk software. Det gælder alt fra støvsugning, planlægning, indkøb, borgerservice og en masse andet. Yderligere så kan jeg kun gentage hvad mange andre har svaret før mig: Få løftet it-udstyret og kompetencerne i vores uddannelsesystem til et helt andet niveau. Det sidste anser jeg som en vigtigere investering end bare at presse flere timer nedover børnene.

Hvordan takler du arbejdspres?

Prioritering

Hvordan kobler du af?

Den mest effektive kur er en løbetur, den duer både til afkobling, få raset ud, tænke nye tanker og få rystet prioriteterne på plads igen

Hvad laver du om ti år?

Jeg har nogle personlige mål jeg gerne vil have opfyldt indenfor de næste fem år, og gerne indenfor teknologi-branchen. Men 10 år, det vil end ikke analysebureauerne spå om, så det må jeg også hellere holde mig fra, men lad os tales ved i år 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.