Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Sådan vækstede nordsjællandsk firma med 50 procent - på ét år

Nye licensregler fra Microsoft har givet nordsjællandsk pc-refurbisher adgang til de helt store kunder.

Klargøring og salg af genbrugs-pc'er er et stærkt voksende marked. Det mærker man hos den nordsjællandske refurbisher Tier 1 Asset, som i fjor vækstede forretningen med mere end 50 procent.

Det har både krævet nye medarbejdere og investering i en helt ny produktionslinie, som i perioder med spidsbelastning dagligt kan levere op til 1.000 pc'er, som bare mangler et tryk på startknappen for at være klar til brug.

Direktør i Tier1 Asset Peter Hemicke glæder sig over udviklingen, men må samtidig erkende, at hans indtjening ikke har fulgt trop med væksten. Samlet kom selskabet ud af 2011/2012 med et minus før skat på 754.000 kroner. Selskabet oplyser ikke, hvor stor omsætningen er.

"Vi er gået fra 25 til 50 ansatte, men vi har nok været lidt for aggressive i vores indkøbspolitik, så vi har endnu ikke formået at tjene penge," siger Peter Hemicke.

Han fortæller, at op mod 90 procent af produktionen i Tier1 Asset går til eksport - fortrinsvis til forhandlere i andre europæiske lande.

"Der er ikke så meget salg i refurbished-produkter i Danmark, men i udlandet er især det offentlige marked stort. I vores verden skal man have stor volumen, og det går jo meget godt. Men som sagt: Vi skal bare tjene nogle flere penge på det," siger Peter Hemicke.

Læs mere:

Microsoft har ryddet op

De sidste tre til fire år er der ifølge Peter Hemicke sket en voldsom udvikling på markedet for genbrugs-pc'er, som har været plaget af usikkerhed om regler for softwarelicenser. Det har udløst en række sager om overtrædelse af Microsofts licensregler - også i Danmark.

"Der har været en del sager, hvor der har været tvivl om, hvad man måtte og ikke måtte installere af styresystemer. Det er der nu ryddet op i. Microsoft har været ude og autorisere refurbishere i forhold til, hvordan man får licenser, og på den måde er refurbish-markedet blevet markant mere professionelt," fortæller Peter Hemicke.

"Så i dag køber man en MAR-licens (Microsoft Authorized Refurbisher, red.), så man opgraderer til en Windows 7 Pro, hvor man kan skifte landekoder og vælge den version, som kunden ønsker. Det betyder blandt andet, at antallet af reparationer og garantisager er faldet markant. MAR-programmet betyder også, at vi kan gå ud og sælge til meget store kunder, som stiller større krav til, at der er styr på licenserne," siger han.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.