Artikel top billede

Apple: Vov ikke at efterligne vores butikker

It-giganten beskytter alle aspekter af sin forretning - også indretningen af Apple Stores.

Det er udseendet, der gør det. Det mener Apple i hvert fald.

It-giganten vil undgå, at konkurrenterne efterligner Apples fysiske butikker, og har derfor mønsterbeskyttet designet af deres butikker. Apple har netop fået tildelt mønsterbeskyttelse af designet og layoutet af deres detailbutikker hos de amerikanske myndigheder. Det viser dokumenter fra US Patent & Trademark Office.

"Varemærket består af design og layout af en detailbutik. Butikken har en butiksfacade af klart glas omgivet af paneler. Det er en stålgrå facade, der består af store, rektangulære, vandrette paneler over toppen af en glasfront og to smallere paneler på hver side af butiksfacaden," lyder det blandt andet i Apples egen beskrivelse af butikkerne.

Apples butikker har stor betydning for it-giganten. Derfor lagde den tidligere karismatiske CEO Steve Jobs også stor vægt på indretningen af butikkerne. Ud over varemærkebeskyttelse har Apple for eksempel også patent på en særlig glastrappe, som bruges i nogle af butikkerne.

Det er ikke kun udseende. Det er også penge, det handler om. Apple amerikanske butikker har den højeste omsætning pr kvadratmeter for detailbutikker. I  2011 var det mere end 355.000 kroner pr. kvadratmeter.

Apple har været ude for, at deres butikker er blevet efterlignet. I Kina lukkede myndighederne sidste år en butik i byen Kunming, som var en total kopi af en Apple Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.