Artikel top billede

Apple: Vov ikke at efterligne vores butikker

It-giganten beskytter alle aspekter af sin forretning - også indretningen af Apple Stores.

Det er udseendet, der gør det. Det mener Apple i hvert fald.

It-giganten vil undgå, at konkurrenterne efterligner Apples fysiske butikker, og har derfor mønsterbeskyttet designet af deres butikker. Apple har netop fået tildelt mønsterbeskyttelse af designet og layoutet af deres detailbutikker hos de amerikanske myndigheder. Det viser dokumenter fra US Patent & Trademark Office.

"Varemærket består af design og layout af en detailbutik. Butikken har en butiksfacade af klart glas omgivet af paneler. Det er en stålgrå facade, der består af store, rektangulære, vandrette paneler over toppen af en glasfront og to smallere paneler på hver side af butiksfacaden," lyder det blandt andet i Apples egen beskrivelse af butikkerne.

Apples butikker har stor betydning for it-giganten. Derfor lagde den tidligere karismatiske CEO Steve Jobs også stor vægt på indretningen af butikkerne. Ud over varemærkebeskyttelse har Apple for eksempel også patent på en særlig glastrappe, som bruges i nogle af butikkerne.

Det er ikke kun udseende. Det er også penge, det handler om. Apple amerikanske butikker har den højeste omsætning pr kvadratmeter for detailbutikker. I  2011 var det mere end 355.000 kroner pr. kvadratmeter.

Apple har været ude for, at deres butikker er blevet efterlignet. I Kina lukkede myndighederne sidste år en butik i byen Kunming, som var en total kopi af en Apple Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere