Artikel top billede

Dansk forhandler i stort svensk opkøb

En af landets største ERP-huse opruster med opkøb af svensk retail-ekspert.

Den danske ERP-koncern EG A/S køber det svenskbaserede rådgivningshus Unitail AB. Med opkøbet styrker EG efter eget udsagn sin brancheerfaring, procesforståelse og sine it-kompetencer målrettet detailhandlen på tværs af de nordiske markeder.

"Unitail og EG Retail er et perfekt match til at hjælpe detailkæderne, nu hvor de på samme tid oplever, at markedet stagnerer, konkurrencen bliver hårdere, og kravene til at optimere processerne øges. Med fusionen bliver vi en endnu stærkere partner for detailkæderne i deres kamp om morgendagens forbrugere," siger Leif Vestergaard, administrerende direktør for EG-koncernen.

Unitails 15 medarbejdere omsatte i 2011 for 27 millioner kroner, og EG forventer, at den samlede omsætning på detailkunder i Sverige vil firdobles i løbet af de næste tre år.

Med de nye kolleger fra Unitail har EG Retail nu mere end 250 medarbejdere i Norden dedikeret til detailbranchen. Heraf arbejder de 40 i Sverige. Men hos EG regner man med at udvide den svenske stab med yderligere 30 ansatte over de næste år. Parterne har indgået aftale om ikke at oplyse yderligere omkring salgspris og øvrige vilkår for transaktionen.

Hos Unitail er man også tilfredse med, at købet er lykkedes, da det giver nye muligheder for nordisk vækst og skala.

"Branchen gennemgår en omfattende strukturel og procesmæssig forandring, hvilket stiller store krav til leverandøren. Sammen med EG bliver vi Skandinaviens største leverandør af konsulentydelser til detailhandlen. Vi har fået bud fra flere sider, men har valgt EG, og med vores samlede erfaringer og kompetencer får vi et meget stærkt og komplet tilbud," siger direktør for Unitail Björn Carlson.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere