Artikel top billede

Dansk forhandler i stort svensk opkøb

En af landets største ERP-huse opruster med opkøb af svensk retail-ekspert.

Den danske ERP-koncern EG A/S køber det svenskbaserede rådgivningshus Unitail AB. Med opkøbet styrker EG efter eget udsagn sin brancheerfaring, procesforståelse og sine it-kompetencer målrettet detailhandlen på tværs af de nordiske markeder.

"Unitail og EG Retail er et perfekt match til at hjælpe detailkæderne, nu hvor de på samme tid oplever, at markedet stagnerer, konkurrencen bliver hårdere, og kravene til at optimere processerne øges. Med fusionen bliver vi en endnu stærkere partner for detailkæderne i deres kamp om morgendagens forbrugere," siger Leif Vestergaard, administrerende direktør for EG-koncernen.

Unitails 15 medarbejdere omsatte i 2011 for 27 millioner kroner, og EG forventer, at den samlede omsætning på detailkunder i Sverige vil firdobles i løbet af de næste tre år.

Med de nye kolleger fra Unitail har EG Retail nu mere end 250 medarbejdere i Norden dedikeret til detailbranchen. Heraf arbejder de 40 i Sverige. Men hos EG regner man med at udvide den svenske stab med yderligere 30 ansatte over de næste år. Parterne har indgået aftale om ikke at oplyse yderligere omkring salgspris og øvrige vilkår for transaktionen.

Hos Unitail er man også tilfredse med, at købet er lykkedes, da det giver nye muligheder for nordisk vækst og skala.

"Branchen gennemgår en omfattende strukturel og procesmæssig forandring, hvilket stiller store krav til leverandøren. Sammen med EG bliver vi Skandinaviens største leverandør af konsulentydelser til detailhandlen. Vi har fået bud fra flere sider, men har valgt EG, og med vores samlede erfaringer og kompetencer får vi et meget stærkt og komplet tilbud," siger direktør for Unitail Björn Carlson.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.