Artikel top billede

Atea skovler penge ind - trods et presset marked

Et presset it-marked lægger en dæmper på væksten hos Atea, som dog fortsætter med at vinde markedsandele. Især Norge boomer, men danskerne er bedst til at tjene penge.

Trods et presset it-marked fortsatte forhandlergiganten Atea sidste år sin vækst med en fremgang i den samlede omsætning på 3,5 procent til i alt 20,9 milliarder kroner. Det fremgår af Atea-koncernens årsregnskab, som blev præsenteret her til morgen i Oslo. Væksten er især sket inden for software og services, mens hardwaremarkedet især i 4. kvartal er faldet.

Ateas koncernchef, Claus Hougesen, kunne berette om et overskud (EBITDA) på 823 millioner kroner, svarende til en overskudsgrad på knap fire procent.

"Trods et presset it-marked har vi bevaret eller øget vores markedsandele," lød det under præsentationen af regnskabet fra Claus Hougesen.

Han pegede blandt andet på, at det samlede nordiske it-marked i løbet af fjerde kvartal har oplevet et fald på tæt ved 10 procent, hvilket også har påvirket Atea.

De væsentligste bidrag til Ateas forretning kommer stadig fra de tre kernemarkeder Danmark, Norge og Sverige, hvor især Norge springer i øjnene med en vækst i hele 2012 på tæt ved 10 procent. Sammenlignet med de skandinaviske kolleger er den danske forretning dog stadig den mest profitable med et EBITDA på 282 millioner kroner og en betydeligt bedre overskudsgrad end Norge og Sverige.

Atea opgør sit koncernregnskab i norske kroner, som i løbet af 2012 er steget en del i værdi. Det får omsætning og overskud i de øvrige lande til at se en kende mere blege ud.

Atea-regnskab 2012 (mio. norske kroner)


Omsætning20122011 Ændring (pct.)
Danmark5.7305.766-0,6
Norge6.3535.8099,4
Sverige6.6386.5161,9
Øvrige2.2562.154 
I alt20.93020.2283,5
EBITDA   
Danmark282285-1,0
Norge2752586,8
Sverige201261-23,0
Finland/Baltikum6268 
I alt822871-5,6

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere