Artikel top billede

Atea skovler penge ind - trods et presset marked

Et presset it-marked lægger en dæmper på væksten hos Atea, som dog fortsætter med at vinde markedsandele. Især Norge boomer, men danskerne er bedst til at tjene penge.

Trods et presset it-marked fortsatte forhandlergiganten Atea sidste år sin vækst med en fremgang i den samlede omsætning på 3,5 procent til i alt 20,9 milliarder kroner. Det fremgår af Atea-koncernens årsregnskab, som blev præsenteret her til morgen i Oslo. Væksten er især sket inden for software og services, mens hardwaremarkedet især i 4. kvartal er faldet.

Ateas koncernchef, Claus Hougesen, kunne berette om et overskud (EBITDA) på 823 millioner kroner, svarende til en overskudsgrad på knap fire procent.

"Trods et presset it-marked har vi bevaret eller øget vores markedsandele," lød det under præsentationen af regnskabet fra Claus Hougesen.

Han pegede blandt andet på, at det samlede nordiske it-marked i løbet af fjerde kvartal har oplevet et fald på tæt ved 10 procent, hvilket også har påvirket Atea.

De væsentligste bidrag til Ateas forretning kommer stadig fra de tre kernemarkeder Danmark, Norge og Sverige, hvor især Norge springer i øjnene med en vækst i hele 2012 på tæt ved 10 procent. Sammenlignet med de skandinaviske kolleger er den danske forretning dog stadig den mest profitable med et EBITDA på 282 millioner kroner og en betydeligt bedre overskudsgrad end Norge og Sverige.

Atea opgør sit koncernregnskab i norske kroner, som i løbet af 2012 er steget en del i værdi. Det får omsætning og overskud i de øvrige lande til at se en kende mere blege ud.

Atea-regnskab 2012 (mio. norske kroner)


Omsætning20122011 Ændring (pct.)
Danmark5.7305.766-0,6
Norge6.3535.8099,4
Sverige6.6386.5161,9
Øvrige2.2562.154 
I alt20.93020.2283,5
EBITDA   
Danmark282285-1,0
Norge2752586,8
Sverige201261-23,0
Finland/Baltikum6268 
I alt822871-5,6

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.