Artikel top billede

Atea skovler penge ind - trods et presset marked

Et presset it-marked lægger en dæmper på væksten hos Atea, som dog fortsætter med at vinde markedsandele. Især Norge boomer, men danskerne er bedst til at tjene penge.

Trods et presset it-marked fortsatte forhandlergiganten Atea sidste år sin vækst med en fremgang i den samlede omsætning på 3,5 procent til i alt 20,9 milliarder kroner. Det fremgår af Atea-koncernens årsregnskab, som blev præsenteret her til morgen i Oslo. Væksten er især sket inden for software og services, mens hardwaremarkedet især i 4. kvartal er faldet.

Ateas koncernchef, Claus Hougesen, kunne berette om et overskud (EBITDA) på 823 millioner kroner, svarende til en overskudsgrad på knap fire procent.

"Trods et presset it-marked har vi bevaret eller øget vores markedsandele," lød det under præsentationen af regnskabet fra Claus Hougesen.

Han pegede blandt andet på, at det samlede nordiske it-marked i løbet af fjerde kvartal har oplevet et fald på tæt ved 10 procent, hvilket også har påvirket Atea.

De væsentligste bidrag til Ateas forretning kommer stadig fra de tre kernemarkeder Danmark, Norge og Sverige, hvor især Norge springer i øjnene med en vækst i hele 2012 på tæt ved 10 procent. Sammenlignet med de skandinaviske kolleger er den danske forretning dog stadig den mest profitable med et EBITDA på 282 millioner kroner og en betydeligt bedre overskudsgrad end Norge og Sverige.

Atea opgør sit koncernregnskab i norske kroner, som i løbet af 2012 er steget en del i værdi. Det får omsætning og overskud i de øvrige lande til at se en kende mere blege ud.

Atea-regnskab 2012 (mio. norske kroner)


Omsætning20122011 Ændring (pct.)
Danmark5.7305.766-0,6
Norge6.3535.8099,4
Sverige6.6386.5161,9
Øvrige2.2562.154 
I alt20.93020.2283,5
EBITDA   
Danmark282285-1,0
Norge2752586,8
Sverige201261-23,0
Finland/Baltikum6268 
I alt822871-5,6

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere