Artikel top billede

Kunøe forgylder Atea-aktionærer - og sig selv

Ateas hovedaktionær forkæler sig selv og sine medaktionærer og udbetaler mere end en halv milliard kroner i udbytte.

Gigantforhandleren Atea har så mange penge i kassen, at selskabets bestyrelse har besluttet at ændre sin udbyttepolitik. For fremtiden vil Atea udbetale mellem 70 og 100 procent af selskabets overskud direkte til aktionærerne.

Det fremgik ved dagens præsentation af Ateas årsregnskab for 2012, hvor koncernchef Claus Hougesen samtidig annoncerede, at aktionærerne allerede i år får et udbytte på 5,50 norske kroner pr. aktie. Med mere end 100 millioner udstedte aktier svarer det til, at aktionærerne får mere end en halv milliard - eller 558 millioner danske kroner - i hånden.

For bestyrelsesformand og hovedaktionær Ib Kunøe løber gevinsten op i næsten 158 millioner kroner, som bliver overført til hans danske selskab Systemintegration Aps.

For aktionærerne svarer udbyttet for 2012 til en forrentning af deres aktiers børnoterede værdi på 8,6 procent.

Ifølge en meddelelse til børsen i Oslo skyldes den ændrede udbyttepolitik Ateas stærke cashflow, som altså fremover bliver styrende for, hvor mange penge aktionærerne kan sætte ind på kontoen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere