Artikel top billede

Kunøe forgylder Atea-aktionærer - og sig selv

Ateas hovedaktionær forkæler sig selv og sine medaktionærer og udbetaler mere end en halv milliard kroner i udbytte.

Gigantforhandleren Atea har så mange penge i kassen, at selskabets bestyrelse har besluttet at ændre sin udbyttepolitik. For fremtiden vil Atea udbetale mellem 70 og 100 procent af selskabets overskud direkte til aktionærerne.

Det fremgik ved dagens præsentation af Ateas årsregnskab for 2012, hvor koncernchef Claus Hougesen samtidig annoncerede, at aktionærerne allerede i år får et udbytte på 5,50 norske kroner pr. aktie. Med mere end 100 millioner udstedte aktier svarer det til, at aktionærerne får mere end en halv milliard - eller 558 millioner danske kroner - i hånden.

For bestyrelsesformand og hovedaktionær Ib Kunøe løber gevinsten op i næsten 158 millioner kroner, som bliver overført til hans danske selskab Systemintegration Aps.

For aktionærerne svarer udbyttet for 2012 til en forrentning af deres aktiers børnoterede værdi på 8,6 procent.

Ifølge en meddelelse til børsen i Oslo skyldes den ændrede udbyttepolitik Ateas stærke cashflow, som altså fremover bliver styrende for, hvor mange penge aktionærerne kan sætte ind på kontoen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere