Artikel top billede

Din smartphone kan koste liv på skiferien

Norske eksperter advarer om, at telefoner kan forhindre redningsarbejde på skisportssteder.

Hvis du er en vovehals på løjpen, skal du måske overveje at lade din telefon blive hjemme, når du står på ski.

Norske ingeniører mener nemlig, at smartphones kan være med til at gøre det svært at finde forsvunde personer i laviner.

To gange sidste år døde skiløbere, fordi de ikke blev fundet i tide efter at være begravet i store sneskred. Forskerne er ikke færdige med undersøgelserne, men der kan være grund til at give personernes egne telefoner skylden for, at de ikke blev fundet, mener ingeniørerne hos Norges Geotekniske Institutt (NGI).

"I begge tilfælde havde man store problemer med at finde de savnede. Da vi begyndte at lede efter årsagen, skønnede vi, at mobiltelefonen kan have haft en betydelig negativ påvirkning på redningsaktionen," udtaler senioringeniør Kjetil Brattlien ifølge Digi.no.

Norges Geotekniske Institut mener, at telefonernes signaler forstyrrer det elektroniske redningsudstyr. De nyeste smartphones skulle give anledning til de største forstyrelser.

"Det korte af det lange er, at smarttelefoner og andet elektronisk udstyr måske kan forstyrre en redningsaktion så meget, at man ikke finder de eftersøgte i rette tid," siger Kjetil Brattlien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.