Artikel top billede

Afdød hollænder sagsøger Facebook på grund af Like-knappen

Du kender Facebook. Men har du hørt om Surfbook?

Facebook bliver nu søgsøgt af advokater, der repræsenterer en hollandsk programmør ved navn Joannes Jozef Everardus van Der Meer.

Den ukendte mand var med til at lave et næsten lige så ukendt - og nu lukket - socialt netværk ved navn Surfbook, der var et dagbogs-lignende koncept, hvor man også kunne "synes godt om" venner og familiemedlemmers aktiviteter.

Og det er fra det netværk, at Facebook angiveligt skulle have "lånt" konceptet om en "like"-knap.

Både den hollandske tjeneste og hollænderen er ikke levende længere. Johannes van Der Meer døde i 2004, men kampen om hans patent fortsætter i hænderne på firmaet "Rembrandt Social Media". Firmaet mener, at Facebook aldrig var blevet en succes, hvis de ikke havde stjålet mindst to af den hollandske udviklers patenter. 

Patenteret længe før Facebook

Det hollandske firma mener, at der er en god chance for, at de kan vinde sagen eller indgå et forlig med Facebook.

For det første fik Van Der Meer sine patenter godkent allerede i 1998. Altså længe før Facebook åbnede. I sine dokumenter skriver firmaets advokater også, at Facebook indirekte har anerkendt eksistensen af de hollandske patenter, da Facebook har nævnt dem i nogle af firmaets egne patentansøgninger.

"Vi mener, at Rembrandts patenter repræsenterer et vigtigt fundament for sociale medier, som vi kender dem i dag. Og vi forventer, at både dommer og jury vil nå frem til samme konklusion baseret på beviserne," udtaler advokat Tom Melsheimer fra advokatfirmaet Fish and Richardson.

Ars Technica har den længere historie.

Facebook har ikke ønsket at kommentere sagen. "Rembrandt Social Media" har i samme forbindelse også lagt sag an mod dele-tjenesten Add This.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere