Artikel top billede

Nu får forhandlere lov til at fakturere Office 365

Efter otte måneders tilløb åbner Microsoft nu for at lade forhandlere skrive deres egne fakturaer for Office i skyen. En del forhandlere vil dog holde fast i den nuværende faktureringsmodel.

1. marts er skæringsdag for den længe ventede faktureringsmodel, som giver Microsoft-forhandlere mulighed for selv at fakturere kunder, der køber cloud-versionen af Office-pakken, som markedsføres under navnet Office 365.

"Nu introducerer vi Office 365 i vores licensprogram Open, som giver forhandlerne mulighed for selv at sidde på faktureringsforholdet," siger salgschefen for Office 365 i Microsoft Danmark, Thomas Friis Formann.

Microsoft varslede ændringen i salgsmodellen tilbage i juli i fjor under sin partnerkonference i WPC i Toronto. Det skete efter længere tids kritik af, at Microsoft med sin direkte fakturering af cloud-ydelser kortsluttede forhandlernes relation til kunderne. Forventningen var, at den nye salgsmodel ville træde i kraft før nytår. Men det har trukket ud indtil nu.

Den hidtidige faktureringsmodel har betydet, at forhandlerne fik en fast betaling pr. cloudlicens fra Microsoft, men fra næste måned kan forhandlerne på klassisk kanalvis købe Office-licenser via en distributør og sidst, men ikke mindst selv udskrive faktura til kunden og dermed selv få hånd i hanke med pris og indtjening.

Thomas Friis Forman forventer dog, at en del forhandlere vil foretrække den hidtidige model.

"Det vigtige er, at vi nu tilbyder begge modeller til vores forhandlere. Mange partnere er fint tilfredse med den nuværende model, hvor de automatisk får et fee, i stedet for at de selv fakturerer produktet," siger han.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.