Artikel top billede

Få pimpet dine gadgets med bryster og lækker lak

Nyt dansk Kickstarter-projekt vil lave lækre gadgets - og gøre en social forskel.

Den gamle tradition med at pimpe sin computer med maling og andet tilbehør har fået nyt liv i en aktuel kampagne på Kickstarter.

Det er det danske firma Artme, der bruger den engelske filial af Kickstarter til at starte et gadget-værksted, der skal forskønne - eller i hvert fald personalisere - alt fra spillekonsoller og telefoner til computere og cykler.

Projektet er åbnet for ganske kort tid siden på Kickstarter.

Ved at være blandt de første økonomiske støtter med mellem 150 og 300 kroner kan man eksempelvis sikre sig en udsmykning af sin tablet eller smartphone.

Vil hjælpe udsatte unge

Men der skal mere end blot langes lirede gadgets over disken. Artme har en social bagtanke med at samle ind til sit værksted.

For det første håber firmaet at kunne skabe nogle arbejdspladser i Danmark. For det andet skal firmaet bruges til at tage socialt udsatte unge ind for at give dem et håndværk - og forhåbentlig en 

"Det er et meget seriøst og vigtigt element i vores firma. Jeg har selv arbejdet med unge i mange år med både råd og vejledningen. Som det også kan ses i videoen er Ramin, ham med den ternede skjorte, en af de udsatte unge, som bliver ansat, når dette projektet går igennem," forklarer Tofigh Ahwazian, der har startet firmaet sammen med Cihan Taskin og Anders Skovrup.

Andre unge står på venteliste og vil efter samtaler og screeninger blive inddraget, når der er plads.

Sådan kommer det til at se ud

Produkter, der kommer gennem Artmes værksted, bliver håndmalet og lakeret efter kundens ønsker, så der er tale om unikke produkter.

"Vi mener selv at, det vi laver er en meget unik blanding af kunst og teknologi, som vi blander sammen på en helt ny måde. Vi har tidligere lavet projekter sammen med professionelle kunstnere, og vil også rigtig gerne gøre det i fremtiden".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Danmark vil komme til at mangle 22.000 it-professionelle i løbet af de kommende 10 år
Manglen på it-medarbejdere kommer til at eksplodere i løbet af de kommende 10 år. Det sker på trods af stort fokus på området i årevis, hvor både virksomheder og interesseorganisationer har gjort opmærksom på problemet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.