Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

HP garanterer: Flere bonuspenge til forhandlerne

HP dropper faste salgsmål og indfører samme rabat- og bonussystem på tværs af produktområder. Og så bliver der også præmie til forhandlere, der specialiserer sig i udvalgte produkter.

HP's genfundne kærlighed til kanalen er et af hovedbudskaberne ved producentens globale partnerkonference, som foregår i Las Vegas i denne uge.

Et af de tydeligste udtryk for kærligheden er en omlægning af partnerprogrammet PartnerOne, som HP-koncernens topfolk i løbet af ugen har brugt en hel del krudt på at forklare for forhandlerkanalen.

Overskriften er, at det nu skal være enklere og mere forudsigeligt at være HP-forhandler. Det slår blandt andet igennem ved, at HP dropper de hidtidige salgsmål, som forhandlerne har været underlagt i samarbejdet. Samtidig indføres et nyt bonus- og rabatsystem, som udløser belønning helt fra "den første dollar", forhandlerne omsætter.

Endelig fjerner HP sit loft over størrelsen af den bonus, som forhandlerne får for at sælge HP. Loftet har i realiteten fjernet forhandlerens økonomiske tilskyndelse til at sælge, når først man havde ramt loftet.

På samme måde får forhandlerne også bedre priser og større rabatter, jo flere HP-certificeringer de opnår.

"Forhandleren har ikke længere noget fast salgstarget. Med konjunkturer, der går op og ned, kan det være meget vanskeligt for forhandlere konstant at leve op til. Med det nye bonus- og rabatsystem vil en større del af bonus appellere til partnerens salgsstyrke. Så vi skaber et større incitament for salgsindsatsen hos vores partnere," siger Alessandra Brambilla, vicepresident og chef for HP's SMB-partner-forretning i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA).

Hun fortæller, at det nye bonus-system i princippet bliver ens for alle produktgrupper. Det skal også være med til at gøre samarbejdet med HP mere gennemskueligt for partneren.

Størrelsen af bonus fra produkt til produkt kan dog variere - blandt andet fordi HP ikke vil ende i en situation, hvor nogle forhandlere får en mindre betaling end i dag.

Det strømlinede bonusprogram følges op med at koble produktrabatter med de certificeringer, som forhandlerne investerer i. Det ligger i forlængelse af HP's generelle ønske om, at forhandlerne i højere grad specialiserer sig i udvalgte produkter eller teknologier.

Det er uklart, hvornår det nye bonus- og rabatsystem træder i kraft i Danmark, men ifølge HP vil ændringerne bliver fuldt udrullet i løbet af det næste halvandet år.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.