Artikel top billede

Ny direktør: SEC Dataccom kan miste EMC-agentur

Ny nordisk direktør skal kopiere EMC's svenske succes til resten af Norden.

Der er en grund til, at svenske Robert Ekström nu bliver chef for EMC i Norden og Baltikum.

"Det hænger sammen med, at vi har lykkedes med at gøre det, vi har stræbt efter på det svenske marked, hvor vi har fordoblet vores omsætning og vores markedsandel," fortæller Robert Ekström til Channelworlds svenske søstermedie IT24.

Robert Ekström fortæller, at EMC i Sverige havde en omsætning på mere end en milliard svenske kroner i 2012. Markedsandelen for ekstern lagring nåede ifølge IDC-tal  op på 35 procent.

Det er for at udbrede den succes, at Robert Ekström fra 1. januar har været chef for Danmark, Grønland, Island, Norge, Finland, Sverige og de baltiske lande.

Robert Ekström fortæller, at det er hans ambition at kunne starte en rejse, der ligner den svenske, i hvert af de andre nordiske lande.

"Det indebærer, at vi kommer til at have et ekstremt fokus på partnere, som skal drive EMC's markedsandel," siger han.

EMC's nye nordiske chef er dog opmærksom på, at han ikke bare kan tromle den svenske model ud over de andre lande.

"Vi kan selvfølgelig ikke gøre det, nøjagtig som vi har gjort i Sverige. Nogle lande ligner måske det, vi har her, men vi har ikke en generel model," siger han.

Som et mere generelt instrument til at få markedsandelene i vejret i Norden påtænker Robert Ekström også at udvide samarbejdet med pan-nordiske partnere som Atea og Proact.

Han vil også se på distributørerne, hvor EMC i Danmark samarbejder med SEC Datacom.

"Skal vi arbejde med en i hvert land, eller skal vi have en pannordisk? I dag arbejder vi med Arrow i de fleste lande, men vi har ikke noget pannordisk syn på distribution," lyder det fra EMC's nye nordiske chef.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere