Artikel top billede

Danske partnere: Nu tror vi på HP igen

HP's løfter om stærkere samarbejde med forhandlere og distributører bliver modtaget positivt af de danske partnere. Læs reaktionerne her.

Joen Rosenmeier, Tech Data:

På sin globale partnerkonference i Las Vegas i denne uge har HP klart signaleret, at man vil tilbage til rødderne som et innovativt it-firma med et salg, der fortrinsvis går gennem distributører og forhandlere.

"Jeg elsker kanalen," har det blandt andet lydt fra HP's topchef Meg Whitman, da hun i tirsdags talte til de omkring 2.000 partnere, som er med på konferencen.

Ordene er blevet bakket op af ændringer i HP's partnerprogram, som skal gøre det enklere at gøre forretning med HP. Det kan du læse mere om her.

På denne og de næste sider kan du læse kommentarer fra nogle af de forhandlere og distributører, som var med på Las Vegas-konferencen.

Salgsdirektør Joen Rosenmeier, Tech Data:
"Bortset fra, at jeg har tabt 100 dollar på rouletten, har det her arrangement væres perfekt. Meldingen fra Meg Whitman om, at HP nu følger en klar kanalstrategi er noget, jeg som kanalmand godt kan lide at høre. HP slutter sig nu til den generelle trend om, at forhandlere og distributører er nødvendige, for at producenterne kan klare sig på markedet."

"HP vil også forbedre sin supply chain med enklere deal registration, nye leverancesystemer og simplere afregningsformer. Så jeg går herfra med indtryk af, at HP er i gang med en solid turn-around, og at man nu tror på vækst - især indenfor cloud, mobility og big data. Det betyder forhåbentlig, at vi kan sælge nogle tungere server-storageløsninger."

Robert Buch, 2WaysIT:

Direktør Robert Buch, 2WaysIT:
"95 procent af vores forretning er HP-produkter, så jeg bruger konferencen til at høre, hvor det er, HP vil hen. For mig er det visionen og strategien, der er interessant. Produkterne er ikke så interessante. Om en server kan det ene eller det andet har vi HP Danmark til at fortælle os om."

"Meg Whitman er i gang med at rydde op og få fokus på det, HP er gode til - og det er innovation. Jeg tror, det er klogt, at man nu går tilbage til, at innovation og udvikling kommer fra HP selv. De seneste år har vi set nogle opkøb, hvor der ikke var en klar plan for, hvordan det skulle bidrage til HP's innovation og forretning."

"Der er selvfølgelig også succes-historier med opkøb af storage-producenterne 3PAR og Left Hand, men der har godt nok også være nogle missere, som slet ikke er blevet integreret ordentligt."

Claus Hougesen, Atea:

Koncernchef Claus Hougesen, Atea:
"Jeg har masser af gange hørt fra producenter, at kanalen er vigtig, og man kan nemt være skeptisk. Men jeg mærker, at den nye approach gennemsyrer HP's organisation, og at de virkelig vil kanalen. Jeg håber også meget på, at Meg Whitman fortsætter som HP's frontfigur. Hun er et enormt aktiv for kanalen. Det mærker man også, når man møder hende one-on-one."

"Samtidig har HP i Danmark og i Norden et stærkt team. Det er fedt, at der lokalt er så mange dygtige mennesker hos HP. Det er jo der, forretningen skal fungere i praksis."

"Så efter de meldinger, der er kommet på denne konference, er jeg overbevist om, at HP står stærkt. Jeg bliver især tryg, når jeg ser de mange nye fede produkter - nye pc'er, nye server/storageprodukter og 16 nye printere. Det giver en rigtig positiv følelse af, at nu kører det igen for HP."

Jan Misser, Datacon:

Administrerende direktør Jan Misser, Datacon:
"Her på konferencen får vi HP-topledelsens syn på strategi og commitment til samarbejdet med forhandlerne. Det kan vi bruge lokalt i dialogen med ledelsen i HP Danmark."

"Men det sociale samvær med vores konkurrenter betyder også meget. Det er nok noget meget dansk. Vi er jo ikke bare konkurrenter, men vi er jo også gode venner, som gerne deler vores forretningsmæssige erfaringer med hinanden og afstemmer vores syn på HP, og hvordan samarbejdet fungerer i dagligdagen."

Torben Qvist, Also Actebis

Nordisk direktør Torben Qvist, Also Actebis:
"Det er positivt, at HP er kommet ud med en stribe rigtig gode produkter inden for devices, print og converged infrastructure. Så der er en opfattelse af, at HP står stærkere end i mange år. De har i nogle år haft et problem med deres manglende synlighed i kanalen."

"Nu annoncerer de så, at de igen vil satse på salg gennem forhandlere og distributører med en række konkrete forbedringer af deres partnerprogram. Den kombination er et godt udgangspunkt for fremtiden. Nu mangler vi bare at se, hvordan HP eksekverer lokalt i Danmark."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere