Artikel top billede

Ny Acer-boss: Vi skal vinde på tablets og erhverv i Danmark

Læs hvorfor Acers nye danske boss tror på fremgang.

"Vi vil satse voldsomt på at vækste i det kommercielle marked, og så selvfølgelig bibeholde og have en svag vækst i vores consumerforretning," siger Niels Bjørling, der er ny dansk landechef for Acer efter Peter Kristensen, der forlod Acer i sidste uge.

41-årige Niels Bjørling, der kommer fra en stilling, hvor han havde det nordisk ansvar for Acers retail-forretning, fortæller, at planerne for Acer i Danmark allerede blev lagt under Peter Kristensen, og at det i store træk er de planer, han vil føre ud i livet.

Han fortæller, at et af de steder han forventer stort fokus bliver på tablets, hvor han ser gode muligheder for Acer.

"Vi skal fokusere rigtig voldsomt på Windows 8 og Android tablets. Jeg forventer, vi vil får en signifikant markedsandel i løbet af 2013. Hvis vi kigger på den roadmap, vi har nu, så går det rigtig godt og sell-out er rigtig stabil og voldsomt vækstende på tablets, så jeg tror, at markedet kommer til at blive mere fragmenteret i forhold til, hvordan det var sidste år," siger han og fortsætter:

"Hvis vi ser på consumer på pc-siden, så er vi forholdsvis dominerende med en markedsandel på 30 procent. Det er klart, at vi har en del at indhente på tablets, men nu er produkterne - blandt andet Windows 8-produkterne - kommet. Det har vi store forventninger til."

Sådan vil vi satse på erhverv

Niels Bjørling, der har været retailmand gennem de sidste mange år, fortæller dog, at salget til erhverv kommer til at fylde meget hos Acer i Danmark. En satsning, der blevet gearet voldsomt op i slutningen af 2011.

"I 2012 udvidede vi bemandingen både på headcount-siden og på vores forhandlerside. Og vi kommer til at satse yderligere nu i 2013 for at få den vækst, vi skal have på erhvervssiden," siger Niels Bjørling, der erkender, at Acer i Danmark står overfor et længere træk på erhverv end på consumer-området, hvis selskabet skal indfri ambitionerne.

"Det er en anden form for forretning, men vi investerer rigtig meget i det og har store forhåbninger om, at 2013 bliver et ganske fornuftigt år."

Niels Bjørling er ganske klar over, at Acer ikke har været den stærkeste spiller på erhvervsmarkedet.

"Vi kommer fra et forholdsvist lavt udgangspunkt, men den trend vi har set gennem 2012 er en etableringstrend. og vi kommer til at putte yderligere headcounts ind i Danmark for at få mere fart på det kommercielle marked."

Samtidig peger Niels Bjørling også på, at Acer er helt anderledes gearet end tidligere, hvor man løb ind i store problemer, fordi selskabet havde smidt for mange computere ud på markedet.

"Hele forretningsmodellen er vendt fuldstændig i forhold til dengang, hvor vi havde problemer med distributørlagre, der var for store og generelt overlager i markedet. Nu er det en helt andet forretningsmodel vi kører i dag, hvor vi 100 procent baserer vores forretning på sell-out til slutbrugerne," siger han.

I dag har Acer ingen overfyldte lagre i Danmark, hævder Niels Bjørling.

"Vi har en rigtig god turn-around på vores lager i dag. Vi har forholdsvis nye produkter ude på hylderne, og det er selvfølgelig, fordi vi styrer vores lager væsentlig bedre end dengang," konstaterer han.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.