Artikel top billede

Danskere sad til højbords med HP's topchef

To danske it-forhandlere kom ved sidste uges partnerkonference helt tæt på HP's Meg Whitman. Se her hvem de er, og hvad de talte med HP-bossen om.

Ved HP's globale partnerkonference i Las Vegas i sidste uge kom to danske forhandlere helt tæt på HP-topchefen, Meg Whitman.

Allerede på konferencens første dag var direktør Jan Misser fra Allerød-forhandleren Datacon sammen med ganske få særligt udvalgte kolleger fra blandt andet Korea, Brasilien og Canada inviteret til en eksklusiv middag, hvor de spisende HP-gæster kunne tale frit fra leveren direkte til Meg Whitman.

"Jeg fik oprindelig invitationen for et par måneder siden og lagde ikke så meget i det. Jeg troede egentlig, at det var et større cocktailparty. Men det viste sig at være en middag for 12 udvalgte HP-partnere. I alt var vi måske 20 mennesker i lokalet, og jeg havde endda Meg Whitman til bords," fortæller Jan Misser.

Under middagen blev der blandt andet talt om HP's genfundne kærlighed til it-kanalen og de partnere, som HP efter eget udsagn vil give en større rolle og et større økonomisk udbytte ved salget af hardwaregigantens produkter og løsninger.

"Sammenlignet med de andre deltagere er vi i Datacon en meget lille fisk, så jeg blev ærligt talt ret ydmyg. Men Meg Whitman havde en meget jordbunden facon, og hendes sidste bemærkning var, at hun arbejder på at få fingrene helt ned i substansen, og at det kun er os forhandlere, der kan hjælpe HP med at forbedre sig," siger Jan Misser.

Han fik dermed på første hånd bekræftet, at HP mener sit commitment til kanalen alvorligt.

"Jeg skal være ærlig og sige, at det jo ikke er første gang, en producent taler pænt og længe om, hvor vigtige forhandlerne er. Men jeg må sige, at jeg faktisk tror på, hvad hun siger," lyder det fra Datacon-direktøren.

En anden dansk forhandler, som fik lejlighed til at præsentere sig direkte over for HP's top-chef, var - måske ikke overraskende - forhandlerkæmpen Atea. I løbet af konferencen havde koncernchef Claus Hougesen faktisk hele to møder med Meg Whitman - hver af cirka en times varighed. Om hvordan man bruger en time sammen med topfiguren i et verdens største selskaber, fortæller Claus Hougesen:

"Vi taler om, hvordan vores samarbejde kan blive bedre. Det er slet ikke atomfysik, men derimod en meget jordnær snak om, hvordan vi sammen kan blive bedre i markedet," siger Claus Hougesen.

I respekt for fortroligheden med samarbejdspartneren er både Jan Misser og Atea-chef Hougesen meget sparsommelige med at give detaljer om deres møde med HP-topchefen. Men undervejs faldt i hvert fald et par helt konkrete spørgsmål på plads som direkte udløber af adgangen til HP's absolutte top-niveau.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.