Danskere sad til højbords med HP's topchef

To danske it-forhandlere kom ved sidste uges partnerkonference helt tæt på HP's Meg Whitman. Se her hvem de er, og hvad de talte med HP-bossen om.

Ved HP's globale partnerkonference i Las Vegas i sidste uge kom to danske forhandlere helt tæt på HP-topchefen, Meg Whitman.

Allerede på konferencens første dag var direktør Jan Misser fra Allerød-forhandleren Datacon sammen med ganske få særligt udvalgte kolleger fra blandt andet Korea, Brasilien og Canada inviteret til en eksklusiv middag, hvor de spisende HP-gæster kunne tale frit fra leveren direkte til Meg Whitman.

"Jeg fik oprindelig invitationen for et par måneder siden og lagde ikke så meget i det. Jeg troede egentlig, at det var et større cocktailparty. Men det viste sig at være en middag for 12 udvalgte HP-partnere. I alt var vi måske 20 mennesker i lokalet, og jeg havde endda Meg Whitman til bords," fortæller Jan Misser.

Under middagen blev der blandt andet talt om HP's genfundne kærlighed til it-kanalen og de partnere, som HP efter eget udsagn vil give en større rolle og et større økonomisk udbytte ved salget af hardwaregigantens produkter og løsninger.

"Sammenlignet med de andre deltagere er vi i Datacon en meget lille fisk, så jeg blev ærligt talt ret ydmyg. Men Meg Whitman havde en meget jordbunden facon, og hendes sidste bemærkning var, at hun arbejder på at få fingrene helt ned i substansen, og at det kun er os forhandlere, der kan hjælpe HP med at forbedre sig," siger Jan Misser.

Han fik dermed på første hånd bekræftet, at HP mener sit commitment til kanalen alvorligt.

"Jeg skal være ærlig og sige, at det jo ikke er første gang, en producent taler pænt og længe om, hvor vigtige forhandlerne er. Men jeg må sige, at jeg faktisk tror på, hvad hun siger," lyder det fra Datacon-direktøren.

En anden dansk forhandler, som fik lejlighed til at præsentere sig direkte over for HP's top-chef, var - måske ikke overraskende - forhandlerkæmpen Atea. I løbet af konferencen havde koncernchef Claus Hougesen faktisk hele to møder med Meg Whitman - hver af cirka en times varighed. Om hvordan man bruger en time sammen med topfiguren i et verdens største selskaber, fortæller Claus Hougesen:

"Vi taler om, hvordan vores samarbejde kan blive bedre. Det er slet ikke atomfysik, men derimod en meget jordnær snak om, hvordan vi sammen kan blive bedre i markedet," siger Claus Hougesen.

I respekt for fortroligheden med samarbejdspartneren er både Jan Misser og Atea-chef Hougesen meget sparsommelige med at give detaljer om deres møde med HP-topchefen. Men undervejs faldt i hvert fald et par helt konkrete spørgsmål på plads som direkte udløber af adgangen til HP's absolutte top-niveau.

Læs mere:

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.